Skip to content
Politică

Băsescu lansează un scenariu de coșmar pentru Klaus Iohannis

Președintele Traian Băsescu a lansat joi un avertisment la adresa prezidențiabilului ACL Klaus Iohannis, precizând că va câștiga degeaba Președinția României dacă ulterior va pierde procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) intentat de Agenția Națională de Integritate (ANI).

„Îmi pare rău pentru români că au de ales într-o marionetă a PSD și un alt candidat care din păcate, din dorința de a parveni în funcții cu orice preț, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilității, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanței de incompatibilitate după validarea mandatului și după începerea exercitării funcției suspendă exercitarea funcției de către președinte.

Este situația pe care o blamăm toți responsabilii inclusiv legat de parlamentarii care au fost constatați prin hotărâri definitive și irevocabile și le cerem să-și înceteze mandatele de parlamentari chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situație”, a spus președintele Traian Băsescu.

Reamintim faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca termen în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, data de 18 noiembrie, la două zile după desfășurare celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial. La câteva ore după acest anunț, Agenția Națională de Integritate a cerut urgentarea soluționării cazului în care Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

7 comentarii la “Băsescu lansează un scenariu de coșmar pentru Klaus Iohannis

  1. Sunt de acord cu tine cand ii numesti pe cei doi candidati marionete, dar in aceiasi oala intri si tu, doar ne-ai mintit 10 ani de zile ca o sa traim bine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *