Skip to content
Politică

Băsescu măcinat de alegerile din 2009: Au schimbat rezultatul alegerilor

puterea.ro

Fostul presedinte Traian Basescu a fost prezent sâmbătă la România TV unde a spus că  așteaptă cu nerabdare ca Ghiță să își dea drumul la gură și să spună cum a  influentat  rezultatul alegerilor prezidentiale din 2009, liderul PMP tinand sa precizeze ca scrutinul a fost fraudat, dar nu in favoarea sa.

„Am o nedumerire teribila. Inteleg ca si Sebastian Ghita a avut un rol foarte important in alegerile din 2009. Eu pot fi de acord si cu rolul foarte important al Codrutei Kovesi si cu rolul foarte important al lui Maior si cu rolul extraordinar de important al lui Coldea si cu rolul lui Ontanu si cu rolul lui Dincu. Cu toate rolurile pot fi de acord. Ce nu pricep eu, oamenii astia au schimbat rezultatul alegerilor cumva, au masluit procese verbale, au dat ordine sa fie inversat rezultatul?„, a afirmat Traian Basescu, potrivit hotnews.ro

Băsescu a ținut să clarifice că întâlnirea dintre  Codruta Kovesi, George Maior, Florian Coldea si Gabriel Oprea din seara turului doi ale alegerilor prezidentiale din 2009 ar fi putut ca genereze schimbarea rezultatului scrutinului.

Aceasta intalnire ar fi putut sa genereze schimbarea rezultatului alegerilor, cu asta nu mai sunt de acord. Cu atat mai mult cu cat, stim foarte bine, ca la orice test s-a facut, s-a facut testul numararii rezultatelor nule, cel care au fost furat am fost eu. Cum puteau influenta rezultatul alegerilor acesti oameni cand intr-o sectie de votare era un singur reprezentant al meu si toti ceilalti reprezentanti faceau parte din partide ostile mie, deci UDMR, PC, PNL, PSD. Erau intr-o coalitie anti-Basescu”, a completat fostul presedinte.

În final, liderul PMP a subliniat faptul că alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate, dar nu în favoarea sa.

Astept cu nerabdare sa vad cum a influentat Ghita rezultatul alegerile. Vreau sa clarific faptul ca nu puteau fi fraudate in favoarea mea alegerile. Eu am afirmat r,ezultatul alegerilor a fost fraudat in defavoarea mea, diferenta de Mircea Geoana a fost, in mod real, mult mai mare (…). Eu am obligatia sa imi apar legitimitatea mandatului”, a conchis Traian Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *