Skip to content
Politică

Băsescu: „Meleșcanu, complicele lui Ponta. Nu cred că Turcescu e fost ofițer”

Președintele Traian Băsescu a declarat că fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, este complicele lui Victor Ponta, despre care președintele declară că este fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

„Meleșcanu e complicele lui Victor Ponta. L-a ajutat să-și acopere trecutul. A dat toate activitățile secret de stat ale SIE în Monitorul Oficial ca să facă extinderea pentru rezerviști”, a declarat Băsescu.

„Nu am vorbit cu Ponta despre acest lucru. Ce ar fi putut să-mi spună. Dar asta arată implicarea serviciilor în politică. Au vurnerabilizat un serviciu, au evitat CSAT, Ponta, în înţelegre cu Meleşcanu. Meleşcanu e un complice total al lui Ponta. La un moment dat, a fost un senator PSD care a făcut o interpelare la adresa lui Ponta.

Domnul Valer Marian l-a întrebat pe Ponta dacă a fost ofiţer în exact aceeaşi perioadă de care spun eu.În acea perioadă, Ponbta esre procuror, iar funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie. Deci serviciile au încălcat legea. Pe mine m-a deranjat cunmplit jocul politic. Domnul Meleşcanu, un om în care am avut încredere, a făcut un joc politic de dragul uniui politician. Nu sunt atât de supărat pe Ponta, cât sunt pe Meleşcanu.

L-am întrebat pe domnul Meleşcanu dacă există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi în Guvern şi mi-a răspuns cu legea secretului de stat. Preşedintele în mod legitim a cerut o informaţie secretă şi i s-a răspuns că nu i se poate da conform hotărârii de Guvern numrăul… Rămâne în istoria SIE că un preşedinte nu poate fi informat.

Din acel moment, până când a demisionat, n-am mai avut încredere în Meleşcanu. N-am vrut să fac scandal. Meleşcanu a refuzat aplicarea legii făcând un joc politic. Vina lui ponta nu este că a fost ofiţer, ci că nu a spus. Nu-mi dua seama ce a fost în capul lui Ponta şi a lui Meleşcanu. Eu am considerat de o gravitate extremă. M-am dus la SIE, am strâns colegiul de comandă, le-am povestit incidentul.

Era pentru prima dată când SIE a refuzat să dea o informaţie preşedintelui României. Nu trebuie să rămână în istoria cooperării dintre preşedinte şi servicii dreptul servicului de a ascunde informaţii. Ce încredere să mai ai atunci în servicii?Din acel moment, cooperarea mea cu SIE a fost de la adjunct în jos. Meleşcanu a fost o mare decepţie ca şef al SIE. Nu aşa i-am vrut eu pe şefii serviciilor secrete.

Totodată, Băsescu a declarat că nu crede că jurnalistul Robert Turcescu a fost ofițer acoperit.

„Nu cred că este ceea ce a declarat că este sau a fost. Rămâne o enigmă pentru mine de ce a făcut acel gest”; a mai spus președintele.

2 comentarii la “Băsescu: „Meleșcanu, complicele lui Ponta. Nu cred că Turcescu e fost ofițer”

  1. basescu mai ai un pik si gata am inteles ca dai in toti candidatii mai putin in tanti udrea ca presedinte ar trebui sa fii impartial si sa nu te bagi in aceste alegeri

  2. Cum ar putea un om ca Melescanu sa se implice in asa ceva cu unu ca Ponta? nu crede nimeni aberatia asta , asa ca , Base ..stai potolit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *