Skip to content
Politică

Băsescu, mesaj controversat de Ziua Armatei sau interes electoral?

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, el a declarat că nu o să îl convingă nimeni că trecerea Prutului în al Doilea Război Mondial a fost o greşeală, precizând că este discutabilă doar trecerea Nistrului.

În 1942, mareșalul Antonescu, alături de armata nazistă, au trecut Prutul și au au încercat să recucerească Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, regiuni care au fost cedate, fără luptă, Uniunii Sovietice în 1941.

„O să spun poate un lucru care unora li se va părea nepotrivit. N-o spun pentru prima dată, dar astăzi, foarte aproape de încheierea mandatului, îmi iau libertatea s-o spun: vorbim prea puţin de prima parte a celui de-al Doilea Război Mondial. Şi acolo au căzut ostaşi români care au executat ordinul politicienilor. Şi niciodată nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie”, a transmis Traian Băsescu, citat de mediafax.ro

Şeful statului a precizat că trecerea Nistrului „poate e discutabilă”, dar „Armata Română prin tradiţie şi-a apărat teritoriul naţional”, iar „teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost şi este pământ românesc”.

Din alt punct de vedere, declarația lui Băsescu poate fi văzută drept un mesaj cu iz electoral pentru electoratul din Republica Moldova, unde actualul șef al statului este foarte bine văzut. În același timp, premierul din Republica Moldova îl susține pe Victor Ponta, iar mesajul lui Băsescu de astăzi ar putea fi unul cu impact electoral în rândul cetățenilor de peste Prut, astfel încât aceștia să o voteze pe Elena Udrea, în detrimentul prezidențiabilului PSD.

1 comentariu la “Băsescu, mesaj controversat de Ziua Armatei sau interes electoral?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *