Skip to content
Politică

Băsescu, mesaj de mobilizare a clasei politice: „Puneți-vă, vă rog, în loc de inimă o piatră și acționați!”

Fostul președinte Traian Băsescu a publicat pe contul personal de Facebook o mesaj de mobilizare a tinerilor protestatari din țară, exprimând că „E vremea deciziilor, nu a discuțiilor prelungite inutil !”.

Totodată, fostul șef al statului a făcut o listă în 8 puncte cu prioritățile „care pot fi făcute imediat și unde STRADA are dreptate”. Băsescu a notat și partidele răspunzătoare cu politizarea unor instituții și trenarea unor legi importante pentru români.

În plus, Traian Băsescu îndeamnă la acționarea căt mai rapidă în aceste privințe astfel ca România să evite intrarea într-o criză politică. Acesta îș somează și pe Kaus Iohannis să nu se mai concentreze pe mișcări politice și să pornească mecanismul decizional.

Vă prezentăm mai jos mesajul fostului șef al statului:

„E vremea deciziilor, nu a discuțiilor prelungite inutil !
Cîteva priorități care pot fi făcute imediat și unde STRADA are dreptate . Pe toate le-am dorit şi eu, dar nu le-am putut rezolva. Acum însă le-am văzut scrise în stradă.
1. Desemnarea unui prim-ministru credibil (deja stabilit, Dacian Cioloș) – responsabil Președintele României;
2. Lege electorală cu 100 de senatori şi 200 de deputaţi – responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;
3. Legea alegerilor locale să prevadă alegerea primarilor în 2 tururi – responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;
4. Depolitizarea agenţiilor centrale şi teritoriale prin numirea pe criterii de competenţă a conducerilor acestora – responsabili liderii PSD și PNL + Guvern;
5. Înlocuirea Avocatului Poporului – responsabili liderii PSD și Parlament;
6. Înlocuirea președintelui CNA și transformarea instituției într-una eficientă – responsabili liderii PSD + Parlament;
7. Adoptarea noii legi a sănătăţii, aflată în Parlament – responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;
8. Începerea reformei curriculare în educaţie – responsabil Ministrul Educației.
Acționați urgent, căci altfel, sufletele celor uciși la Clubul Colectiv, ale celor care continuă să moară în spitale, ale supraviețuitorilor și ale milioanelor de oameni revoltați, vă vor închide orice posibilitate de acțiune și riscați aruncarea țării în anarhie.
Românii sunt extrem de emoționali, iar dacă mecanismul UE de ajutor pentru dezastre a fost cumva declanșat cu o întîrziere de 6 zile, aşa cum susţin unii ziarişti, nu vă va ierta nimeni pentru că n-ați știut că există această procedură.
Puneți-vă, vă rog, în loc de inimă o piatră și acționați! Nu împingeți țara, PRIN INDECIZIE, într-o criză greu de controlat din cauza unor acțiuni poate bine intenționate, dar neadaptate realității momentului.
Iar, dacă timpul vă permite, domnule Președinte al României, priviți puțin și în jurul frontierelor. Nu există răgaz pentru jocuri de imagine, ci este vremea deciziilor.
Domnule președinte al României, vă rog acționați repede!
PS – Vă rog să mă credeți, nu am nimic cu Președintele, dar îmi pasă enorm de țara mea și de acest popor.”, a conchis Băsescu mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *