Skip to content
Politică

Băsescu, mină de aur pentru Ciutacu: l-a învins pe Gâdea la audienţă. „Mă simt al dracu’ de bine!” EXCLUSIV

Cu Traian Băsescu invitat, emisiunea moderată de Victor Ciutacu de marți seara de la România Tv, a propulsat postul de televiziune pe primul loc în preferințele publicului, depășind categoric în audiență Antena 3, unde Mihai Gâdea modera „Sinteza zilei”.

Pe întreaga durată a emisiunii, „Ediţia de seară” a înregistrat o audienţă medie de 4,4% rating pe targetul 18+ Urban, în timp ce la Antena 3 se înregistra un rating mediu de 3,8% pe acelaşi interval orar, potrivit evz.ro.

Declaraţiile fostului preşedinte al României despre campanie electorală, candidatura la Primăria Capitalei sau despre actualul prim ministru, Dacian Cioloş au fost urmărite în medie de 450.000 de români pe minut. Pe acelaşi intreval orar, Sinteza zilei înregistra o medie de aproximativ 380.000 de telespectatori.

În minutul de maximă audienţă, declaraţiile liderului Mişcării Populare au fost urmărite de 550.000 de telespectatori.

Contactat, miercuri, de PSnews.ro, Victor Ciutacu a mărturisit că se simte „al dracu’ de bine”.

„Aş fi penibil să spun că mă simt prost. Mă simt bine, mă simt al dracu’ de bine, mă simt foarte bine. Dar – mă rog – ăştia de la Evenimentul Zilei sunt, momentan, drăguţi cu mine. Hai să spunem că suntem într-o perioadă de relaţie civilizată şi, în continuare, ei sunt în relaţii proaste cu Mihai (Gâdea – n.r.). Nu e vorba de zdrobit. Bun: am fost peste, s-a întâmplat… La un moment dat în viaţă, trebuia să se întâmple şi asta. Mie-mi pare rău că nu s-a întâmplat mai devreme, dar Mihai este un competitor redutabil şi, deocamdată, liderul pieţei – fără nicio discuţie. A existat un interes enorm: m-am înjurat zece ani de zile cu Băsescu fără niciun menajament din partea niciunuia dintre noi, ne-am făcut şi răutăţi reciproce… Lumea, probabil, aştepta să vadă marea ciocnire. Eu mă bucur de faptul că am putut purta un dialog civilizat şi că mi-am putut ţine promisiunea pe care i-am făcut-o încă de când era el puternic: i-am spus că, atunci când EL va fi hăituit şi persecutat, singurul loc unde va putea să vină şi să vorbească liber va fi taman la mine, duşmanul lui declarat sau duşmanul lui închipuit şi că nu-mi voi schimba sau nu voi avea o atitudine faţă de el diferită în comparaţie cu atitudinea pe care o aveam cu invitaţii mei «tradiţionali», să spun: Ponta, Antonescu sau cine Dumnezeu venea la mine la interviuri în vremea respectivă. Asta e una dintre marile mele bucurii şi mă bucur că şi el a fost de acord să nu cădem într-o bălăcăreală penibilă care, oricum, nu rezolva nimic. Erau nişte lucruri de spus. Un prieten cu ani vechi şi mulţi în presă îmi spunea că a numărat vreo 20 de ştiri. Mie mi se pare că, dacă o emisiune produce o ştire-două, e bună; las la aprecierea publicului, să spună dacă a fost sau nu bună. Eu sunt mulţumit de ceea ce am făcut şi sunt mulţumit de faptul că mi-am demonstrat şi mie, i-am demonstrat şi lui (lui Băsescu – n.r.) că se poate”, a declarat jurnalistul.

Întrebat ce le transmite celor care îl acuză că şi-ar fi domolit tonul împotriva lui Traian Băsescu, realizatorul TV „a dat-o pe folclor”.

„Dacă vreţi să vă spun cu subiect şi predicat ce le transmit… Nu ştiu dacă puteţi să publicaţi: să mă pupe-n cur, şi pe mine, şi pe colegii mei de la România TV! Ăsta e mesajul meu pentru ei. Atitudinea mea şi a postului faţă de Traian Băsescu se vede zi de zi, ceas de ceas. Pentru cine a avut ochi să se uite astăzi (miercuri – n.r.) la televizor (până la ora la care am plecat eu de acasă), vedea că, după interviul pe care l-am făcut cu Traian Băsescu, colegii mei au făcut şi au subiect de dezbatere intitulat: «Diversiunea prin care Băsescu vrea să-şi salveze fratele», prezentând documentul ăla pe care l-a prezentat şi Băsescu la mine în emisiune, prezentând istoria acelui document, răspunsul pe care l-a primit, iniţial, Băsescu de la Parchetul General (de la doamna Kövesi, la momentul respectiv), cum că ar trebui să facă o plângere întemeiată pe lege, nu ştiu cum (există un tipic de depunere a plângerilor penale şi domnul Băsescu n-a mai revenit cu noua plângere), plus comentariul meu pe tema asta şi al domnului general Pavel Abraham. Dacă asta este o îndulcire de ton faţă de Băsescu, înseamnă că, într-adevăr, mi-am îndulcit tonul. În plus, cu toată dragostea (cum ar spune domnul Bogdan Chirieac): nu m-am angajat cu ziua la înjurat Băsescul. Îl înjur pe Băsescu atunci când consider că am motive. Şi am făcut-o 9 ani de zile la Antena 3, o mai fac de 2 ani spre 3 la România TV şi o s-o fac oricând voi considera că am ceva negativ de spus la adresa domnului Băsescu, la fel ca şi la adresa domnului Iohannis, la fel ca şi la adresa domnului Ponta şi a cui mai vreţi dumneavoastră. Nu dau socoteală nimănui, iar asta cu împăcatul cu Ghiţă e absolut patetică. Împăcatul cu Ghiţă… Ca să-l citez pe domnul Băsescu de aseară: «postul lui Ghiţă inculpatul». În direct a spus asta, când ne povestea dânsul la un moment dat cum e persecutat cum e persecutat de posturi de televiziune, de ziare şi aşa mai departe. Şi e persecutat inclusiv de «postul lui Ghiţă inculpatul», în direct la «Ghiţă inculpatul»”, a detaliat ziaristul.

Menţionăm că, marţi seară, înainte de emisiune, Victor Ciutacu a postat pe Facebook o fotografie din regia de emisie, căreia i-a ataşat descrierea autoironică: ma mistocareste lumea c-am dat bashketzii pe toale de nunta :)):

Victor Ciutacu

Întrebat – mai înglumă, mai în serios – dacă „a jucat bine la nuntă”, realizatorul TV a răspuns:

„Cum ar spune nea Puiu Iordănescu: «Rezultatele vorbeşte». Pare că da, nu? Nu ştiu mai departe – poate nu am îndeplinit înaltele standarde ale băsismului sau ale antibăsismului, că acum sunt supăraţi pe mine şi unii, şi alţii. De unde reiese că a ieşit o emisiune echilibrată. Posibilitatea de a-i nemulţumi în egală măsură şi pe unii, şi pe alţii pe mine mă bucură. Şi n-am de gând să-mi schimb modul de abordare. Atâta timp cât o mai fi loc pentru mine în piaţa asta de televiziune din România! Când n-o mai fi, să vină alţii, mai buni, mai drepţi şi mai breji decât mine”.

 

1 comentariu la “Băsescu, mină de aur pentru Ciutacu: l-a învins pe Gâdea la audienţă. „Mă simt al dracu’ de bine!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *