Skip to content
Politică

Băsescu, noi declarații despre candidatul ofițer acoperit/ Când va dezvălui numele

Președintele Traian Băsescu a vorbit miercuri, 17 septembrie, despre candidatul ofițer sub acoperire.

În contextul discuției despre informația primită de Ilie Sârbu de la șeful SIE Teodor Melescanu care a transmis comisiei un document din care reiese ca nu exista niciun candidat la prezidentiale, Traian Băsescu a declarat:

„Am spus că este un fost ofițer acoperit sau ofițer acoperit. Răspunsul dlui Sârbu este incomplet (…) a mințit prin omisiune (..)”, a declarat Băsescu, afirmând că momentul în care îi va spune numele va fi unul când „toată presa are acces”.

„Să nu se aștepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete. Eu dacă aș fi primit informația de la SIE care i-a spus dlui Sârbu că nu există nici un ofițer sub acoperire (…) Dar problema pe care am ridicat-o a fost dacă există un fost ofițer. Sunt convins că o astfel de recunoaștere nu face rău nimănui. Problema e că un fost ofițer acoperit nu poate fi liniștit indiferent ce altă funcție are”, a continuat președintele.

„Spre exemplu să fi fost ministru al Justiției la acea vreme…dar legea 92 din 1992, la doi ani de la Revoluție, avea o prevedere expresă pentru procurori și judecători că nu pot fi ofițeri acoperiți. Atunci când se suspectează o ilegalitate, ea nu poate fi secret de stat . Precizez pentru a doua oară: n-am primit un document cu un nume de la vreun serviciu de informații al României în care să mi se spună că a fost sau este ofițer acoperit un membru al Guvernului, dacă s-ar fi întâmplat, eu ar fi trebuit să tac pentru că este secret de stat”, a mai spus Băsescu.

„Dacă există un domn care a avut în trecutul lui un astfel de lucru, nu e nimic rușinos, dar el trebuie recunoscut”a declarat Băsescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *