Skip to content
Politică

Băsescu, noi dezvăluiri incendiare. Cine sunt personajele despre care vorbește fostul președinte

capital.ro

Fostul președinte Traian Băsescu iese în față cu o serie nouă de dezvăluiri, de data aceasta avându-i pe Adrian Năstase, Dan Voiculescu și pe Laura Codruța Kovesi drept personaje principale.

Mai precis, liderul Partidului Mișcarea Populară îl acuză pe A. Năstase că în 2004 indica cui să i se facă dosare. În plus, Băsescu subliniază că i se pare că magistrații și procurorii abuzează de putere pentru că ”justiția în România nu s-a putut autocontrola”

În 2004, justiția se făcea în sediul central al PSD, unde se discuta cui să i se facă dosare. Adrian Năstase spunea cui să i se facă dosare. Acum a ajuns la un nivel de independență absolută. Acum suntem într-o evoluție în care datorită independenței pe care n-au știu s-o prețuiască, magistrați, procurori au trecut la condamnări prin abuz de putere. Justiția în România nu s-a putut autocontrola. Acum încearcă PSD s-o pună sub control”, a afirmat ex-președintele, conform B1.ro.

Totodată, Traian Băsescu critică și partidele de opoziție, dar și pe șefa Direcției Naționale Antiorupție, Laura Codruța Kovesi.

Lipsiți de decență sunt cei care vor să pună justiția sub control. PNL și USR sunt la fel de lipsiți de decență. Infractori condamnați de teapa lui Năstase sau Voiculescu încearcă să se spele de lucrurile făcute de procurori. În același timp, și doamna Kovesi, în ciuda evidențelor, spune că DNA e o instituție perfectă. Nu știu dacă există în momentul de față acoperiți în justiție. În mod normal, n-au ce să caute”, a punctat  Băsescu.

Mai mult decât atât, acesta atrage atenția că „Inspecția Judiciară trebuie scoasă de sub controlul celor două secții ale CSM, dacă vrem să-și faca treaba cum trebuie”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *