Skip to content
Politică

Băsescu, nou atac devastator la Ponta și recomandare ironică către Klaus Iohannis: ”Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine…”

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, continuă atacurile dure la adresa premierului Victor Ponta, precizând că acesta din urmă, dacă vrea să facă un bine României, ar trebui să citească Tratatul de la Lisabona și va vedea că nu se poate îngrădi libera circulație a mărfurilor.

Potrivit lui Băsescu, o soluție pentru rezolvarea situației controversate din jurul noului Cod Silvic ar fi lansarea imediată ”a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă”, iar printr-un astfel de program s-ar putea limita drastic tăierile de pădure.

De asemenea, Băsescu îi face o sugestie lui Iohannis să citească Tratatul de la Lisabona, ca ”i-ar prinde bine.”

”Neştiutorii de carte

VVPonta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, pînă la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată.
Nu face asta, că o să le plăteşti salariile.
Dacă Ponta şi trîmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene.
Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală.
Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea.
Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat – şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191 .
Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure.
Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche.
Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune şi TUE şi l-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist.”, notează fostul Președinte, Traian Băsescu, într-un mesaj postat vineri pe pagina sa de socializare.

4 comentarii la “Băsescu, nou atac devastator la Ponta și recomandare ironică către Klaus Iohannis: ”Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine…”

  1. CE GRIJULIU TATUC–saracul , a ramas cu un os in gat in 2004 –de pisicut–osul si ca dracu–NU IESE !

  2. Asa D-le Basescu, mai scoateti-i din cand in cand la tabla, sa priceapa unde si dece isi scriu cu mari greseli temele ! In cazul lui Ponta, se portiveste de minune zicala: „Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul ! ” Prostia si obraznicia fac echipa de cand lumea !

  3. Bine, ma.Basescu, familia, prietenii, susutinatoriii, DNA si SRI la puscarie!Dar cu aia care ai scapat de la Socola, ce sa-ti facem?Ca daca adunam 10 ca tine, nu facem de un neuron intreg!Aoleu!Viorele, tu esti, dom procuror/senator/sef de partid/primministru/ginere/sot etc etc?Care dintre ei esti acolo si scrii pe net ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *