Skip to content
Politică

Băsescu, nou mesaj tăios pentru Ponta și Iohannis: ”Pricepeţi domnilor Iohannis şi Ponta că nu ne puteţi prosti…”

" "

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, transmite un nou mesaj dur pe pagina sa de socializare, vizați fiind actualul șef al statului, Klaus Iohannis și respectiv premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Băsescum România trebuie să îngrădească defrișările și nu comerțul, care este protejat de Tratatul de la Lisabona și îi somează pe premier și pe șeful statul să nu ne ia de proști, încercând să promoveze o dispută falsă legată de împărțirea ”prăzii” între români și străini. Potrivit fostului șef al statului adevărata problemă este ”defrișarea sălbatică a pădurilor” și nu cine este operatorul pe care o face.

" "
" "

”Nu ne puteti prosti pe toţi,

Clauza de salvgardare prevăzută la art. 191 din Tratatul de la Lisabona, la capitolul mediu, este soluţia pentru protejarea pădurilor noastre.

Impresia mea este că nici unul din protagoniştii disputei legată de Codul Silvic nu vrea să atingă fondul cauzei, care este încetarea defrişării sălbatice a pădurilor.

În timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la sută a cotei de piaţă pentru firma austriacă Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea această limitare motiv pentru care a retrimis legea înapoi în Parlament . Şi de aici tărăboiul şi acuzele reciproce .

Problema reală o reprezintă defrişerile iraţionale şi nu cota de piaţă a firmei austriece Schweighofer iar disputa dintre Ponta şi Iohannis este ca şi cum ai da unuia care moare de sete în deşert, o bucată de pîine.
Problema nu este cum se împarte prada rezultată din defrişarea sălbatică a pădurilor, ci cum eliminăm defrişările şi trecem la exploatarea raţională a pădurilor statului şi în mod egal a celor private .
Clauza de salvgardare prevăzută în Tratatul de la Lisabona la art. 191, prin care România va avea ca aliat Comisia Europeană, este cea care poate pune capăt defrişărilor iraţionale şi închide apetitul de procese cu care ameninţă austriecii.

Copacul aflat în picioare este pădure şi este protejat de Uniunea Europeană . Copacul tăiat din pădure este marfă şi comerţul nu poate fi îngrădit.

România trebuie să îngrădească defrişările şi nu comerţul.

Dar şi Iohannis şi Ponta trebuie să vrea acest lucru .

Pricepeţi domnilor Iohannis şi Ponta că nu ne puteţi prosti pe toţi cu o dispută falsă legată împărţirea prăzii între români şi străini cînd de fapt problema este să nu se mai defrişeze sălbatic pădurea indiferent de cine o face ?”, transmite Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

base 18.05.

" "

2 comentarii la “Băsescu, nou mesaj tăios pentru Ponta și Iohannis: ”Pricepeţi domnilor Iohannis şi Ponta că nu ne puteţi prosti…”

  1. Si Ponta si Iohannis au ceva de ascuns!!Daca ar fi curati ar aplica art.191 din Tratatul de la Lisabona si ar interzice TAIERILE de arbori,nu COMERCIALIZAREA lemnului!!Ponta s Iohannis sunt COMPLICI la perpetuarea dezastrului ecologic.

  2. Limitarea achizitiei si procesarii de masa lemnoasa cu 30 %, ca asa prevede noul Cod Silvic, este strict o problema de taiere a padurilor si nu de comercializare a produselor lemnoase. Vad ca iar arunca Basescu o flegma catre prostime si se gasesc destui care sa o linga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *