Skip to content
Politică

Băsescu dinamitează dosarul Microsoft. Urmează NOI personaje/ UPDATE

UPDATE: Președintele Traian Băsescu a afirmat că cinci firme și patru oameni neangajați ai statului sunt implicați în dosarul EADS.

„Cinci firme și patru oameni neangajați ai statului este de presupus că au făcut la fel ca la Microsoft”, a declarat Băsescu.

Președintele Traian Băsescu lansează pe scena politică o nouă bombă în cazul dosarului Microsoft, în care DNA  a sesizat Parlamentul, Președinția și Parlamentul European privind cererea de urmărire penală pe numele a nouă foști miniștri.

Băsescu a declarat că nu s-a primit nici un dosar de la FBI, adăugând că urmează noi informații și personaje în acest dosar.

„Nu s-a primit nici un dosar de la FBI. Vă pot spune că cea mai complexă informație am avut-o în 2009 legată de posibila fraudare și acea informație într-o manieră mult mai în detaliu a fost transmisă DNA-ului și de acolo a început ușor, ușor. Informarea a venit de la serviciile noastre. Sunt foarte multe informații de la servicii despre Microsoft. Vor mai fi informații, vor mai fi inclusiv persoane”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat în urmă cu patru zile că există o legătură între dosarele EADS și Microsoft. Șeful statului a declarat că în cele două dosare sunt nouă firme sau persoane care se regăsesc în ambele dosare.

DNA precizează că faptele vizate ar fi fost comise în perioada în care cei nouă au fost miniştri şi prezintă în cazul fiecăruia infracţiunile pentru care s-a cerut aviz de efectuare a urmăririi penale:

– senatorul Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioadele 28 decembrie 2000-19 iunie 2003, 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009 şi ministru al Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012 – abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

– deputatul Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012 – abuz în serviciu;

– senatorul Petru Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003 – instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani;

– europarlamentarul Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 – iulie 2004 – abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

– Adriana Ţicău, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004;

– Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010;

– Petru Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 – 2012;

– Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003 – 2005;

– Mihai Nicolae Tănăsescu, ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *