Skip to content
Politică

Băsescu nu a terminat cu Geoană: Nu a pierdut numai de prost, a avut și staff îndoielnic

stirileprotv.ro

Contrele dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană nu încetează nici măcar după 8 ani de la bătălia electorală din turul II al alegerilor prezidențiale.

După audierea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Geoană în comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, Băsescu nu s-a putut abține să nu îl ironizeze din nou pe fostul său contracandidat din partea PSD.

„Ieri am avut explicaţia totală şi de ce a pierdut Geoană alegerile. Nu numai de prost, dar a avut şi un staff îndoielnic. Hrebenciuc spunea că după calculele lui la o secţie de votare din străinătate nu pot vota mai mult de 1.050 de persoane. Minciuna lui Hrebenciuc, că erau două ştampile… Minte sau n-a ştiut şi asta explică în plus de ce a pierdut Geoană. La ambasada de la Paris au fost tot timpul cinci cabine şi cinci ştampile de vot”, a precizat Băsescu, citat de news.ro.

Fostul președinte a menționat și cifrele la care a făcut referire și fostul ambasador al României la Paris din perioada respectivă, Theodor Baconschi, de 3.785 de persoane, reprezentând o medie de 270 de voturi pe oră, cu 17 voturi pe oră mai puțin decât în cazul votuluidat la referendumul din 2007.

Băsescu a explicat că se va prezenta  la audieri, doar dacă ședința va fi publică, iar membrii comisiei parlamentare vor consulta și procesele verbale încheiate după turul II al alegerilor prezidențiale.

Șeful campaniei lui Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, a afirmat în cadrul audierilor de marți, 23 mai, că i se pare imposibil ca într-o secție de votare să se înregistreze peste 1050 de voturi într-un interval de 14 ore, această cifră rezultând în urma simulărilor efectuate de pesediști la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *