Skip to content
Alegeri

Băsescu: Pe Iohannis îl dezavantajează un al doilea tur cu Barna

Traian Băsescu consideră că președintele Iohannis ar fi dezavantajat de o întâlnire cu Dan Barna, liderul USR, într-un eventual tur doi al alegerilor prezidențiale, dar susține că șeful statului ar câștiga fără niciun fel de emoții dacă adversarul său ar fi Viorica Dăncilă, șefa PSD.

Dacă va intra Dan Barna în turul doi, tineretul va fi cu siguranță la urne și asta e o problemă în plus pentru domnul Iohannis. USR dă o senzație de proaspăt (…) Dacă ajunge cu Dan Barna în turul doi, Iohannis va avea emoții”, a spus europarlamentarul PMP, conform b1.ro.

Totuși, fostul președinte a explicat că nu ar vota cu Dan Barna și, mai mult decât atât, este „exclus” să voteze candidatul PSD. Chiar și așa, la acest moment, Traian Băsescu nu poate spune cu certitudine dacă l-ar vota sau nu pe Klaus Iohannis.

Nu aș vota cu Dan Barna, mi-ar fi greu exact pentru că nimic nu e cert la el. Nu pot fi definiți politic (…) Nu știu acum dacă aș vota cu Iohannis (…) Exclus să votez PSD, mi s-ar usca mâna dacă aș vota PSD. Am votat o singură dată, că n-am avut ce face, aveam de ales între Iliescu și Vadim”, a mai declarat demnitarul european, potrivit aceleiași surse.

1 comentariu la “Băsescu: Pe Iohannis îl dezavantajează un al doilea tur cu Barna

 1. Domnul BĂSESCU, am crezut și sunt sigur că sunteți un om cerebral, dar să veniți cu asemenea afirmații, îmi pare rău!… ori ați început să vă apropiați de anii senectuții sau, cum ați foat toată viața un șolticar… aruncați prafuri de speriat țânțarii, pe când JOHANNIS este un elefant și prea puțin îi pasă (Zbârneață) pe care-l susțineți, Barna al dvs.
  Atenție la ce spune Președintele Senatului, excelența Sa dl. Călin Popescu Tăriceanu despre „umbra care vreți să speriați pe dl Președinte al României, Klaus Wernet Johannis).

  Vă las ca să citiți afirmațiile domnului VARUJAN VOSGANIAN
  deputat ALDE şi vicepreşedinte al partidului, critică în termeni foarte duri declaraţia liderului USR Dan Barna privind judecătorii de la Curtea Constituţională. Într-o postare pe Facebook, Vosganian spune că un “personaj fanatizat” cum este Dan Barna face o declaraţie ”de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă”.
  “Felul în care este sprijinită ascensiunea politică a unor personaje fanatizate precum Dan Barna, arată că n-am învățat nimic din lecțiile amare ale secolului XX. […] Iată ce declară Dan Barna după decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea revizuirii Constituției pe chestiunea amnistiei și grațierii: „„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească”. Spusele de mai sus ar fi doar hilare, dacă nu ar veni din partea celui pe care unii analiști, precum Bogdan Chirieac, îl socotesc o mare speranță, o revelație a politicii românești. De aceea trebuie să socotim această declarație de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă.”, scrie Varujan Vosganian.
  “Printre cei care au votat s-a numărat, însă, Daniel Morar, fost șef al Direcției Naționale Anticorupție între anii 2005 – 2012. Să fie Daniel Morar vârf de lance al penalilor? El, care a fost ani de zile eroul luptei anticorupție?!? Păi atunci ce să mai zicem de Codruța Kovesi, procuror general în acea perioadă, a cărei mână dreaptă a fost Daniel Morar și care, chiar și atunci când mandatul i-a expirat la DNA, i l-a prelungit? Atunci Kovesi e mama penalilor! Adică, după bezna minții lui Barna, DNA a fost condus de un vârf de lance al penalilor, în strânsă colaborare, desigur, cu procurorul general, al cărui adjunct era șeful DNA și care i-a și urmat în funcție! […] Așadar, potrivit declarației demente a lui Barna, șefia DNA, șefia Inaltei Curți, Ministerul Justiției sau CSM au fost, în ultimul deceniu și jumătate, o cloacă infracțională, un grup criminal organizat, în care șefii nu făceau altceva decât să fie vârfuri de lance ale penalilor. Și același Barna ne spune că trebuie să avem încredere în Justiție!”, mai subliniază vicepreşedintele ALDE.
  Varujan Vosganian încheie cu un mesaj direct către alegătorii USR: “Doamnelor și domnilor care ați votat plini de însuflețire Uniunea Salvați România, vă invidiez că sunteți atât de mândri de asemenea declarații halucinante, care nu dovedesc decât îngustime și fanatism. Personal, cred că avem nevoie de o Uniune care să Salveze România de Uniunea Salvați România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *