Skip to content
Politică

Băsescu poate sta liniștit în continuare. Ce procuror îi va instrumenta dosarele

Până acum, Traian Băsescu pare să fie singurul beneficiar direct al demisiei Procurorului General şi asta pentru că Bogdan Licu, cel care i-a luat locul lui Tiberiu Niţu ca Procuror General interimar, conducea Secţia Penală acolo unde se află dosarele lui Traian Băsescu.

La rândul său, locul lui Bogdan Licu a fost luat de Codruţ Olaru, un procuror a cărui carieră a fost construită, practic, de Traian Băsescu.

La 37 de ani, Codruț Olaru a ajuns șeful DIICOT in 2007 dupa scandalul fugii lui Omar Hayssam din tara.

Traian Băsescu are pe rol 7 dosare la Parchetul General. Pe numele sau figurează dosarul cu senatorul Gabriela Firea, cel privind retrocedarile pe cand era primar general, cel de spalare debani impreuna cu C Casuneanu, altul pentru casa din Mihaileanu, un altul pentru  furtul telefonului jurnalistei de la Antena 1, pentru rapirrea din Irak si „Demisia in 5 minute”. In aceste 7 dosare, Traian Basescu are 10 capete de acuzare, potrivit datelor de la Parchetul General.

Potrivit dezvăluirilor făcute în emisiunea „100 de minte” de la postul Antena 3, cel putin unul din aceste dosare este gata de trimis in instanta.

Mai multe dezvăluiri privind cazurile instrumentate de procurorul Codruț Olaru puteți afla AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *