Skip to content
Politică

Băsescu, prima reacție despre înscrierea în PMP și ipoteza prelungirii mandatului prezidențial

După ce în spațiul public au apărut ipoteze conform cărora Traian Băsescu ar putea să își prelungească mandatul prezidențial, în cazul în care Iohannis câștigă alegerile prezidențiale dar totuși este declarat incompatibil de ANI, șeful statului a oferit explicații privind un astfel de scenariu.

Băsescu a afirmat tranșant că nu va putea să stea La cotroceni nici măcar un minut mai mult după ce îi expiră în data de 21 decembrie.

Citește și: Ipoteza al lui Tăriceanu: Băsescu ar putea avea mandatul prelungit. În ce situație s-ar putea întâmpla acest lucru

”21 decembrie la ora 24:00 îmi expiră mandatul. Deci pe 22 decembrie altcineva tebuie sa fie la Cotroceni. Deci mandatul meu se incheie pe 21 la ora 24:00 si de pe 22 ar trebui sa fie alt președinte la Cotroceni. Nu există articol consituțional care să permită președintelui să își prelungească mandatul. Nu mi se permite nici măcar o oră în plus să stau ca președinte.

Deci ,deși suntem cu 2 candidați aflați in fruntea sondajelor care niciunul nu este bun pentru președinția României eu nu mai pot sa mai raman nicio zi la Cotroceni. Mi-aș dori să nu se mai discute acest subiect pentru că nu are. Îi liniștesc pe toți nu rămân niciun minut”, a precizat Băsescu.

”A doua zi după ce plec de la Cotroceni, voi deveni membru PMP și intenția este să construiesc un partid nou. Am mai spus că vreau să contruiesc un partid nou pentru ca în 2016 românii să poată alege un partid curat. Acum românii au de ales între unul care este o marionetă a propriului partid, altul care este incompatibil și ii este foarte greu să explice cum au avut ghinion ceilalți profesori să aibă 6, 7 case prin România”, a punctat șeful statului.

5 comentarii la “Băsescu, prima reacție despre înscrierea în PMP și ipoteza prelungirii mandatului prezidențial

  1. Bine, e tot Basescu ala care-si dadea demisia in 5 minute, care nu taia salariile, care ii chema pe toti la vot la referendum, care se lasa de politica dupa ce-si incheie mandatul si pleaca pe mare, care se intalnea in fiecare luna cu manifestantii din piata Universitatii, care minte cum respira. Cine vrea sa-l creada, sa-l creada !

  2. Sunt convins ca intre 22 -30 noiembrie Bashescu va fi suspendat de catre Parlament pentru toate…..”meritele” din cei 10 ani de presedinte….. O suspendare care sa-i permita ca in ultimele 30 de zile sa locuiasca intr-un garaj si sa nu plece cu onoruri militare din functia suprema de care si-a batut joc 10 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *