Skip to content
Politică

Băsescu, PRIMA reacție după atentatul de la Nisa: „Ar trebui să simţim că…”

Fostul preşedinte Traian Băsescu trage un semnal de alarmă, după tragedia petrecută joi seara, la Nisa, şi spune că atentate teroriste vor mai fi în Europa, adăugând că „numai naivii pot exclude un atentat în România”.

„O nouă dramă în Europa, în Franţa şi nu pentru că Franţa ar fi mai slabă din punctul de vedere al capacităţii de a proteja cetăţenii de acte teroriste, ci pentru că Franţa este o ţintă-simbol pentru toată Europa. Ar trebui să simţim că ce s-a întâmplat la Nisa, ca şi ce s-a întâmplat la Paris, s-a întâmplat în România. Ăsta ar trebui să ne fie feeling-ul, pentru că, de fapt, teroriştii ne lovesc pe toţi, lovind Franţa. Ca dovadă, dacă vreţi mai pragmatic, uitaţi-vă că şi români sunt răniţi în atentatul din această noapte, cum au fost şi în cel de la Paris”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Mai mult, acesta susține că atentatul nu Franţa nu s-a produs din cauza „relaxării” forţelor de securitate, după Campionatul European de Fotbal. Mai mult, atrage oficialul atenţia, Europa va mai fi lovită de atentate teroriste, dar nu ştim când şi unde.

„Orice serviciu de informaţii îşi dă seama că după un eveniment cum a fost campionatul european de fotbal, teroriştii îşi imaginează că pot lovi şi au reuşit, dar nu cred că a fost o relaxare a forţelor de securitate ale Franţei. Pur şi simplu, se întâmplă ceea ce noi toţi spunem de la declanşarea acestui val de atentate, că atentate vor mai fi şi vă pot spune acum că vor mai fi şi altele, nu ştim când şi unde. Să ucizi oameni poţi folosi tot soiul de mijloace. Cui i-ar fi dat prin cap că un terorist ia un camion de 20 de tone şi intră cu el în mulţime?”, a precizat Băsescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *