Skip to content
Politică

Băsescu, lovitură importantă de imagine prin care pregătește alegerile din 2016

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a dat joi o importantă lovitură de imagine, care ar putea să conteze în alegerile din 2016.

Băsescu este, începând din 2 aprilie, cetățean al Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de ambasadorul român la Chișinău, Marius Lazurca, cel care a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, aflat într-o vizită privată la Chişinău, va primi cetăţenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu efectuează joi și vineri o vizită privată în Republica Moldova, la invitația președintelui moldovean Nicolae Timofti, după cum a anunțat fostul președinte, miercuri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook.

Citește și: Băsescu, mesaj de ultimă oră. Fostul președinte atrage atenția asupra declarațiilor pe care urmează să le facă

„Întâi de toate preşedintele Timofti, care printr-un gest suveran de generozitate, va acorda această cetăţenie, în al doilea rând, sigur preşedintele Băsescu, care, cum se ştie, şi-a dorit mult această cetăţenie. Dacă ar fi să fac un comentariu de cetăţean, nu de ambasador, cu privire la acest lucru, cred că e un lucru frumos acesta, de a ne acorda reciproc cetăţenia, e un gest care, prin simbolistica lui, cimentează încă mai mult raporturile deja foarte solide şi foarte calde dintre noi”, a declarat diplomatul, potrivit româniatv.net.

Această mișcare a lui Traian Băsescu ar putea conta extrem de mult la alegerile din 2016, în urma căreia PMP ar putea să primească un număr consistent de voturi din partea moldovenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *