Skip to content
Politică

Băsescu, pronosticuri pentru prezidenţialele din 2019. Cine ar fi principalul adversar al lui Iohannis

evz.ro

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescua făcut o serie de declaraţii surprinzătoare, vineri, la emisiunea B1 Tv . Băsescu a dicutat despre şansele lui Liviu Dragnea la alegerile prezidenţiale din 2019, dar şi de o posibila candidatură depsuă de Laura Codruţa Kovesi.

Fostul preşedinte a discutat şi despre articolul publicat în Le Monde, în care francezii au făcut o listă cu politicienii de top şi de viitor ai Europei,  iar Kovesi ocupa locul patru.

”Nu am văzut articolul, dar dacă este trecută în categoria politicenilor de viitor, înseamnă că cei de la Le Monde au facut o analiză consistentă și au înțeles că are abordări de om politic și nu de procuror. Pentru funcția pe care o îndeplinește, e un semnal foarte prost pentru că arată că așa se vede. E clar că e un politician de viitor doamna Kovesi, cu condiția să nu se constate încălcări ale legii în activitatea dânsei”, a spus Băsescu, citat de evz.ro

Băsescu a mai declarat pentru B1 că actuala şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), îndeplineşte suficiente condiţii pentru a intra în cursa pentru prezidenţiale.

”Poate fi, de ce nu? Oricine se înscrie într-o cursă are șansa lui. Mi-e greu să evaluez cum va fi în 2019 bătălia pentru președinție. Este clar că în acest moment, în afară de Iohannis nu există niciun competitor. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *