Skip to content
Politică

Băsescu, pronosticuri pentru prezidenţialele din 2019. Cine ar fi principalul adversar al lui Iohannis

evz.ro
" "

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescua făcut o serie de declaraţii surprinzătoare, vineri, la emisiunea B1 Tv . Băsescu a dicutat despre şansele lui Liviu Dragnea la alegerile prezidenţiale din 2019, dar şi de o posibila candidatură depsuă de Laura Codruţa Kovesi.

Fostul preşedinte a discutat şi despre articolul publicat în Le Monde, în care francezii au făcut o listă cu politicienii de top şi de viitor ai Europei,  iar Kovesi ocupa locul patru.

" "
" "

”Nu am văzut articolul, dar dacă este trecută în categoria politicenilor de viitor, înseamnă că cei de la Le Monde au facut o analiză consistentă și au înțeles că are abordări de om politic și nu de procuror. Pentru funcția pe care o îndeplinește, e un semnal foarte prost pentru că arată că așa se vede. E clar că e un politician de viitor doamna Kovesi, cu condiția să nu se constate încălcări ale legii în activitatea dânsei”, a spus Băsescu, citat de evz.ro

Băsescu a mai declarat pentru B1 că actuala şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), îndeplineşte suficiente condiţii pentru a intra în cursa pentru prezidenţiale.

”Poate fi, de ce nu? Oricine se înscrie într-o cursă are șansa lui. Mi-e greu să evaluez cum va fi în 2019 bătălia pentru președinție. Este clar că în acest moment, în afară de Iohannis nu există niciun competitor. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *