Skip to content
Politică

Băsescu pune piciorul în prag în privința crizei imigranților: „Dacă ei te calcă în picioare, te calcă zâmbind și cu papionul la gât…”

Fostul presedinte Traian Basescu a reluat în discuție, marți seară, într-o intervenție telefonică în direct la postul B1 TV, problema crizei imigranților și modul în care România ar trebuie să gestioneze presiunile din exterior pentru a accepta cotele de imigranți.

Astfel, fostul șef al statului a prezentat modul deficitar în care autoritățile europene fac față provocării asalturilor de refugiați, exprimând că în noul an vor veni și mai mulți năpăstuiți în Europa decât în 2015:

" "
" "

„In Uniunea Europeana au intrat peste 1 milioan de refugiati. Se va face repartizarea probabil in primul trimestru al anului viitor. In UE, la anul vor intra mai multi refugiati decat in 2015 pentru ca politicienii europeni au vorbit dar n-au facut nimic pentru consolidarea forntierelor spatiului Schengen. Ce facem acum este ce am facut si pana acum. Va puteti imagina un stat ale carui frontiere sunt strecuratoare? Intra cine vrea, cum vrea in grupuri mari, mici.”

Băsescu a precizat că soluția pe care România trebuie să o aibă în această chestiune este să susțină ferm că nu va primi cote impuse de imigranți: „Concluzie: Asa cum Olanda ne spune noua nu intrati in spatiul Schengen pentur ca are niste interese, la fel Romania poate sa spuna nu primim cote.” 

Totodată, fostul președinte a sublinit că țara noastră nu trebuie să fie santajabilă în fața puterilor europene și că anumite chestiuni precum cele ce țin de siguranța națională, nu sunt negociabile: „Statele membre nu au decat sa emita o legislatie prin care pentru refugiati sa se acorde un nivel de asistenta sociala mai mic, dar Romania ar face o greseala incalculabila sa accepte ca o lege europeana sa nu fie aplicata cetatenilor sai, ori legilatia europeana spune ca cetatenii UE trebuie tratati din punct de vedere al asistentei sociale in mod egal cu cetatenii tarii sale.
In momentul in care presedintele Romaniei ar spune nu acceptam cote de refugiati, se va gasi cancelarul austriac sa spuna: o sa va taiem banii alocati de UE. Si Bucurestiul poate sa spună: noi va taiem Petrom. Daca ei te calca in picioare, te calca zâmbind si cu papionul la gat. Trebuie sa inteleaga ca uneori sunt linii rosii peste care un stat nu trece.”, a mai exprimat Băsescu la postul B1 TV.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *