Skip to content
Politică

Băsescu pune tunurile pe PSD: „Ne propunem să fim principalul adversar”

Președintele Mişcarea Populară (MP), Traian Băsescu a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul va avea candidaţi la alegerile locale în toate localităţile şi se va poziţiona în campania electorală ca principal adversar al PSD şi al alianţei PSD-UNPR-ALDE.

„Principalul subiect al Consiliului nostru a fost legat tot de alegeri. Ne apropiem de situaţia în care vom avea candidaţi în toate localităţile, atât pentru funcţiile de primari, cât şi pentru consilii, fie că sunt consilii comunale, orăşeneşti, municipale, consilii judeţene (…). Ne propunem să fim principalul adversar al PSD, pentru că nu ni se pare că USL s-ar fi desfiinţat. Ei sunt tot acolo, au toate combinaţiile, au toate aranjamentele între ei şi se şi ceartă controlat atunci când se ceartă. Deci, din punctul nostru de vedere, ne considerăm principalul adversar al PSD şi al alianţei PSD-UNPR-ALDE”, a precizat Băsescu.

Preşedintele MP a catalogat drept „caraghioase” demersurile PSD şi PNL cu privire la HG privind data alegerilor.

„Apropo de seriozitatea PNL şi a PSD: am luat notă de disputa în care împing hotărârea cu privire la data alegerilor. După cum ştiţi, PNL a anunţat că atacă HG în contencios-administrativ, pentru că în ea sunt şi elementele care arată că se desfăşoară într-un singur tur. Astăzi, pentru că domnul Dragnea nu putea să rămână mai puţin caraghios decât doamna Gorghiu, cere şi dânsul retragerea HG care stabileşte data alegerilor, pentru că a aflat că este acuzat că ar fi fost în înţelegere cu Cioloş. Asemenea abordări ridicole la oameni care au pretenţia că ar conduce partide mari de care ar depinde sănătatea politică a României cred că nu s-au mai văzut”, a afirmat Băsescu, potrivit agerpres.ro. 

Întrebat despre prezenţa jurnalistului Robert Turcescu la sediul Mişcării Populare, el a spus că acesta ajută partidul, în calitate de consultant, în pregătirea campaniei pentru locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *