Băsescu, pus la zid în dosarul Microsoft

Traian Băsescu a declarat astăzi, 3 octombrie, că a trimis solicitarea ministerului Justiției prin care cere urmărirea penală pentru cei cinci foști miniștri implicați în dosarul Microsoft.

Băsescu a mai declarat că cei cinci foști miniștri, printre care și Daniel Funeriu, nu au în acest moment nici o calitate, așa cum s-au pronunțat procurorii și în cazul premierului Victor Ponta.

Băsescu a ținut să sublinieze că  rămâne de văzut dacă  Victor Ponta o să capete o calitate în acest dosar.

În acest context, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că Traian Băsescu știa încă din 2009 despre ilegalitățile comise în raport cu acest dosar.

„Dacă Corpul de Control deschide ancheta și aflăm de la domnul Băsescu că el știa din 2009, asta înseamnă că știind această informație, a stopat-o. Și atunci cine să îl întrebe? Nici jurnaliștilor nu le mai răspunde atunci când face declarații de la Cotroceni”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Președintele Traian Băsescu a susținut o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, în care a declarat că „rămâne de văzut dacă Ponta va obține o calitate în acest dosar mai târziu”.

”Acești oameni (n.r.: referindu-se la miniștrii implicați în Dosarul Microsoft) nu au nicio calitate în acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate. Este exact formularea pe care a folosit-o DNA-ul cu privire la Victor Ponta. Sunt egali în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menține calitățile la fel ca lui Victor Ponta sau Victor Ponta va obține o calitate mai târziu”, a precizat Traian Băsescu, într-o declarație de presă, la Cotroceni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: