Băsescu răspunde acuzațiilor CSM: Domnul magistrat minte

Președintele Traian Băsescu răspunde acuzațiilor făcute de CSM.

”Se pare că sunt magistrați care țin neapărat să facă politică și au ajuns să o facă mai prost decât o facem noi, politicienii. Un magistrat a considerat că am afectat justiția pentru că am dat date din dosar. Îmi pare rău că trebuie să o spun: domnul magistrat minte. Îmi mențin integral declarația pe care am făcut-o când am anunțat cererea de începere a anchetei penale pentru cei cinci foști miniștri”, a spus Băsescu.

Șeful statului nu își va retrage declarațiile făcute.

”Asta n-o voi face însă fără să vă dau niște explicații. Ce l-o fi deranjat pe domnul magistrat? Faptul că am apreciat și acest lucru rezultă din comunicatul DNA că sunt unii foști miniștri care au luat bani și foloase necuvenite și aceste afirmații sunt despre doamna Andronescu, despre domnul Sandu, Tănăsescu și sunt alți foști miniștri care sunt acuzați de abuz în serviciu. Nimeni nesuspectându-i la ora comunicatului că au încasat bani. Nu înțeleg de ce pe domnul magistrat l-a deranjat dacă a auzit-o și din gura președintelui. Când am spus că sunt miniștri care nu sunt suspectați că au luat bani m-am referit la Funeriu și la Vreme, toți ceilalți fiind și cu suspiciunea că au luat bani.”, a mai spus Băsescu.

”De asemenea, am afirmat că toți cei cinci la ora la care eu am cerut începerea urmăririi penale nu aveau nici o calitate, nu eu le dau calitatea, le-o dau procurorii după ce iau declarații, nu eu le dau calitatea. Acei cinci miniștri, unii acuzați de lucruri mai grave, alții mai puțin grave, nu aveau nici o calitate. Mai afirmam, din punctul meu de vedere, că ancheta poate să continue și orice întârziere a Parlamentului este îngrijorătoare pentru credibilitatea Parlamentului. Cu ce l-am deranjat pe magistrat? Încă nu-i spun magistrat politician”, a precizat șeful statului.

Traian Băsescu spune că informațiile pe care le-a făcut publice nu se află în dosar și sunt din ”alte surse”.

”Deși am văzut că declarații din dosar au apărut în spațiul public, nu știu cine a făcut-o. În ceea ce privește recuperarea sumelor, parte din bani sunt blocați în conturi din străinătate. Domnul magistrat trebuie să știe că președintele n-are doar o sursă de informații. La mine se înoadă multe alte informații, eu am avut-o această informație din cu totul altă sursă iar în dosar nu va găsi această informație. Am mai spus în conferința de presă că domnul Bittner nu a fost anchetat. Nu a dat nici o declarație. Îmi mențin declarația și acest lucru nu scrie în dosar. Am răspuns unui joc care se făcea în mass-media de oameni mai mult sau mai puțin binevoitori care voiai să îi protejeze pe adevărații denunțători punând în spatele unuia care n-a dat nici o declarație în acest dosar”, a transmis președintele.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: