Skip to content
Politică

Băsescu, război total cu mogulul Voiculescu. Acuze fără precedent între cei doi rivali în scandalul armamentului

Miercuri seară, fostul președinte Traian Băsescu a ieșit la rampă și a cerut dreptul la replică față de acuzele aduse familiei sale, inclusiv fratelui său, Mircea Băsescu, față de o așa-zisă implicare în comerțul ilegal cu armament. 

Precizările lui Traian Băsescu vin după ce, marti seară, postul Antena 3 a readus în atenție o serie de imagini potrivit cărora Mircea Băsescu ar fi transportat, ilegal, prin firma sa din Portul Constanța, armament. Dezvăluirile au fost făcute, marți seară, în emisiunea „Sinteza zilei”. Gâdea a arătat că, în 2010, Mircea Băsescu a fost în centrul unui scandal în care era acuzat de trafic de armament. Mai exact, fratele fostului președinte era suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angola. 

Fostul șef al statului a reacționat extrem de dur, miercuri seară, față de aceste acuze și a declarat că aceste detalii fac parte dintr-un plan extins de manipulare mediatică pentru a decredibiliza familia sa. Într-o intervenție telefonică în direct în emisiunea moderată de Victor Ciutacu la România TV, Traian Băsescu nu a ezitat să-l eticheteze pe Voiculescu drept „mafiot”:

„Face o presiune enorma pe mine, pe familia mea, mediatica, de 11 ani, cu un singur obiectiv: Încercând sa spuna ca ceea ce i se intampla e din cauza mea. Puscariasului si mafiotului Rosca Stanescu spunand i s-a intamplat puscaria din cauza mea. Daca n-a putut obtine de la mine trafic de influenta s-a dus la altii sa-si rezolve problemele. Mafiotii au ideea de razbunare. In capul lui…el stie ca nu din cauza mea a ajuns in puscarie Voiculescu, ci din cauza faptului ca a furat bani de la Antena 3. Voiculescu are destui parteneri in aceasta opera de denigrare si a mea si a familiei mele, si a fiicelor mele. Zice el ca orice mafiot ca e omerta. Daca eu Voiculescu am intrat la puscarie si fiica mea cu ginerele meu sunt acuzati pentru santaj, e de vina familia Basescu si nu pentru ce-a facut el si familia sa de la Antena.”

Totodată, fostul președinte l-a criticat puternic și pe jurnalistul Sorin Roșca Stănescu care ar fi adus în atenția publicului anumite dezvăluiri despre afacerile familiei Băsescu: „Nu vreau sa ma bag in discutia unor mafioti de tip Rosca Stanescu si Voiculescu. Daca niste mafioti vor sa lase impresia ca munitia de manipuleaza in Romania de niste baieti simpatici in relatii cu presedintele Romaniei, va inselati. Astfel de transporturi se fac controlat de stat. Este o poveste pe care vor s-o creasca niste mafioti pt ca niste containere cu munitie expirata au fost descarcate in port la Constanta si preluate tot de firma care a obtinut contractul. ”

Referitor la faptul că membrii familiei ar fi fost implicati in comert cu arme, Băsescu a rejectat vehement această idee: „Acest lucu îl exclud. Eu am intervenit doar sa fie ca un drept la replica si nu pentru o dezbatere cu tot soiul de oameni care stiu mai mult sau mai putin.”

Totodată, Băsescu a insistat că era imposibil ca traficul de armament să nu fie reperat de autorități: „Numai niste oameni care cred ca românii pot fi mintititi de dim pana seara pot spune ca in Romanie se poate manipula o lada cu gloante fara sa fie controlul statului roman. Nu se poate asa ceva, iar in Romania daca ai, dupa cum ati vazut cu Istvan asta, si daca ai artificii in exces risti sa ai mari probleme, daramite sa ai munitii si armament.”, a conchis fostul șef al statului.

2 comentarii la “Băsescu, război total cu mogulul Voiculescu. Acuze fără precedent între cei doi rivali în scandalul armamentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *