Skip to content
Politică

Băsescu, reacție fermă la adresa acuzațiilor grave de spălare de bani: „Vreau să fie clar un lucru”

Băsescu, reacție fermă la adresa acuzațiilor grave de spălare de bani: „Vreau să fie clar un lucru”

Astfel, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat duminică seara că acuzaţia de spălare de bani este ‘o înşelătorie’, care i-a influenţat decizia de a candida la Primăria Capitalei şi consideră că există ‘un curent în instituţiile de forţă’ care şi-a asumat ‘misiunea mesianică’ să cureţe clasa politică .

‘Vreau să fie clar un lucru: măcar pentru moment avem în Codul Penal abuzul în serviciu. Aşa cum este aplicabil oricui în ţara asta, abuzul în serviciu este aplicabil şi procurorilor. Eu vă spun – este o înşelătorie acuzaţia de spălare de bani, iar faptul că mie mi-a influenţat o decizie politică vă asigur că nu o voi lăsa aşa. A fost o decizie politică importantă – e vorba despre un partid nou care cu mine ar fi avut o şansă în plus. (…) Eu aş fi candidat. Decizia mea era luată’, a declarat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.ro
Mai mult, preşedintele PMP a arătat că nu ar fi putut să candideze în aceste condiţii, întrucât şi-ar fi negat cei zece ani de mandat, în care mesajul său a fost ‘respect pentru Justiţie’ şi ‘nimeni nu este mai presus de lege’.

Totodată, Traian Băsescu a punctat faptul că este revoltat că aceeaşi instituţie a statului, respectiv Parchetul General, îl acuză de spălare de bani, în condiţiile în care în 2012 a dispus neînceperea urmării penale, pe inexistenţa faptei.

‘Ce mă revoltă foarte mult, dincolo de incorectitudinea acestei suspiciuni exprimată de aceeaşi instituţie care în 2012 de două ori a spus NUP şi în 2013 a spus-o în felul ei (…) şi ÎCCJ. Mă revoltă că aceeaşi instituţie, funcţie de evoluţiile politice, îşi schimbă punctul de vedere. (…) Aceeaşi instituţie acum mă face suspect, iar cu trei ani înainte a constatat că nu există fapta. (…) Discutăm de un Parchet General de pe lângă ICCJ. În opinia mea, absolut nejustificat, repet nu ştiu dosarul (…), dar eu ştiu ce am făcut – mi se pare incorect şi extrem de grav ca o instituţie a statului român să spună despre un fost preşedinte că s-a ocupat cu spălare de bani. Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simt. Am un sentiment de revoltă profund pentru că timp de zece ani Occidentul a crezut în mine, iar astăzi află şi Occidentul, aflu şi eu că această instituţie, Parchetul de pe lângă ICCJ, mă consideră suspect pentru spălare de bani. Este inadmisibil. Inadmisibil. Să faci cu atâta uşurinţă astfel de acuzaţii’, a declarat Traian Băsescu.

2 comentarii la “Băsescu, reacție fermă la adresa acuzațiilor grave de spălare de bani: „Vreau să fie clar un lucru”

  1. Domnule Basescu… Cand ati fost prim ministru ati introdus o taxa pric care in ziua de azi putem spune ca a fost jaf la drumul mare..TAXA DE DRUMURI …TAXA BASESCU. A

  2. Domnule Basescu… Cand ati fost prim ministru ati introdus o taxa pric care in ziua de azi putem spune ca a fost jaf la drumul mare..TAXA DE DRUMURI …TAXA BASESCU. ATI fost presedinte 8 ani si nu ati facut nimic cu banii de pe taxa aia a dumneavoastra…Cum dracu mai aveti tupeu sa vorbiti ca sunteti sfant si nu ati furat de la oameni?? ca nu sunteti un hot??? ati spalat banii si dumneavoastra la fel ca ceilalti politicieni vanduti.. ati distrus tra asta la fel ca ceilalti.. asa ca ar trebui sa va retrageti undeva departe de Romania ca si asa aveti bani destui… lasati dracului tara asta in pace…suntem satui sa va vedem fata aia de alcoolist… pa si pusi..gata… valea…dispareti toti aia care ati furat…duceti-vaaaa…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *