Skip to content
Politică

Băsescu, reacție la referendumul din Scoția

Președintele Traian Băsescu a reacționat față de referendumul care se desfășoară în Scoția:

Președintele României, domnul Traian Băsescu, transmite joi, 18 septembrie a.c., următorul mesaj cu privire la referendumul pentru independența Scoției:

„Peste câteva ore se vor închide urnele la referendumul pentru independența Scoției. În acest context, îmi exprim convingerea că acest referendum va revalida unitatea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și apartenența Scoției la acesta. Și Uniunea Europeană, și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), dar și România au nevoie ca Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord să rămână un partener puternic, așa cum este în prezent”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Scotienii voteaza intr-un referendum istoric care le da de ales intre independenta si autonomie sporita. Sondajele indica un scor pe muchie de cutit iar rezultatele preliminare sunt asteptate vineri la primele ore. Cele 2.600 de birouri de vot scotiene si-au deschis usile la ora locala 07.00 (09.00 ora Romaniei) si le inchid la 22.00 (24.00 ora Romaniei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *