Skip to content
Politică

Băsescu, reacție la revolta momentului: Iohannis i-a jucat pe PSD-iști!

jurnalistii.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, luni seara, la postul de televiziune B1 TV, a comentat luările de poziție din ultima perioadă a actualului președinte, Klaus Iohannis, susținând că acesta „a jucat ireproșabil” politic pentru aducerea în situație dificilă a PSD.

„I-a jucat pe pesediști. Aroganți ca întotdeauna, când câștigă ei devin aroganți a doua zi. Sunt umili până când câștigă. (…) Și Dragnea a crezut că toată lumea e a lui și e bărbatul numărul 1 al țării. Corect sau incorect, atenție, corect sau incorect, Iohannis i-a jucat pas cu pas până i-a pus cu spatele la zid. Asta e realitatea”, a spus Traian Băsescu, relatează agerpres.ro.

El a apreciat că „transformarea” șefului statului ține și de „niște sfătuitori mai buni”.

„Iohannis a jucat ireproșabil cartea punerii la colț a PSD-ului, a jucat perfect. Eu sunt un consumator de joc politic, nu mai sunt un făcător de joc politic, dar președintele a jucat, din punctul lui de vedere, ireproșabil. Nu știu ce s-a întâmplat, dar a jucat ireproșabil pentru aducerea în situație dificilă a PSD-ului, dar pe mîna PSD-ului, pe greșelile lor, pe indiferența lor, pe convingerea lor că dacă au luat 45% în alegeri le ține de cald. Eu cred că dacă îi cauți azi în orice sondaj nu au la încredere mai mult de 20%”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă președintele Iohannis își va ”culege victoria” marți în Parlament, Băsescu a replicat: „Bineînțeles, și eu aș face la fel”.

Pe de altă parte, el s-a declarat optimist în ceea ce privește varianta desemnării unui alt candidat de la PSD în cazul în care s-ar ajunge la demisia premierului Grindeanu: ”Dacă această coaliție, cu sprijinul UDMR, rămâne solidară, nu ai ce să faci”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *