Skip to content
Politică

Băsescu, reacție promptă la noul guvern al Republicii Moldova: Este clar că…

Fostul președinte al României a reacționat prompt la noul guvern al Republicii Moldova.

Reacția fostului șef de stat vine după ce Parlamentul de la Chişinău a acordat, miercuri, un vot de încredere cabinetului condus de către democratul Pavel Filip.

Citește și: Învestire cu gălăgie. Republica Moldova are un nou guvern

„Pe fond, nu se rezolvă (situaţia din Republica Moldova – n.r.), dar este un respiro. Este clar că guvernul Filip (Pavel Filip – n.r.) nu este creditat de populaţie şi în mod deosebit de electoratul pro-european cu foarte multă încredere, însă, până una-alta, s-a stabilizat situaţia politică: ţara are guvern şi lucrurile pot să revină sub control.

Tara are guvern si lucrurile pot sa revina sub control pentru ca Moldova are o mare problema legata de bugetul de stat pentru anul viitor si probabil un imprumutut si aici Romania are deja un imprumut aprobat pentru Republica Moldova.Parlamentul in momentul de fata are capacitatea sa desemneze si sa numeasca un nou presedinte. Nu vad un motiv de instabilitate pe problema presedintelui. Poate sa vina doar daca acest Guvern nu ia urgent masuri, trebuie asigurate salariile in sistemul bugetar. Priotatea ar fi bugetul si sursele de finantare pentru ca bugetul nu acopera nevoile de cheltuieli ale Republicii Moldova.

In primul rand, politic trebuie sustinuta Republica Moldova la Bruxelles. Deci, un suport politic major si aici diplomatia noastra trebuie sa lucreze si in cadrul bilateral pentru ca Bruxelles inseamna 28 de state membre care trebuie sa isi redobandeasca increderea in R.M. 

Singura poveste de succes in parteneriatul estic a fost Republica Moldova, acest lucru trebuie reamintit Comisiei Europene. Trebuie un efort politic si diplomatic consistent”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *