Skip to content
Politică

Băsescu reacționează la solicitările de demisie a Liviei Stanciu și a lui Kovesi

Fostul președinte Traian Băsecu a vorbit marți despre cazul Șova, precizând că întrega evoluție a situației arată că Parlamentul lucrează politic.

”Eu nu aș vrea să îl comentez dar v-aș aduce aminte că în același Parlament al României pentru doamna Udrea s-au făcut trei cereri de arestare în două ore, au venit săracii și duminica, iar cu Șova nu reușesc. Ce inseamna asta? Înseamnă că Parlamentul lucrează politic, înseamnă că Parlamentul are abordări politice incorecte în raport cu justiția. Dacă Udrea nu a putut șantaja pe nimeni în Parlament, s-au dat repede voturile. Dacă Șova știe prea multe, de exemplu despre Ponta”, a spus Traian Băsescu.

”Daca as avea procedele pe care le are Iohannis azi as fi calare pe ei.”, a mai completat fostul lider de la Cotroceni.

De asemenea, Traian Băsescu a oferit și o scurtă reacție cu privire la scandalul din jurul șefei ICCJ, Livia Stanciu și a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, izbucnit după achitarea Marianei Rarinca.

”Calin Popescu Tariceanu e exponentul turnatorului Voiculescu si al lui Ponta, ce sa spuna? (n.r.: referindu-se la solicitarea făcută de șeful Senatului privind demisia/ demiterea Liviei Stanciu și a Laurei Codruța Kovesi). Credeti ca Voiculescu e reprezentat de un singur om, un singur politician?

(…) Pentru doamna Stanciu si doamna Kovesi acelasi mod de gandire sa fie si pentru un primar. La fel trebuie tratat acela care e acuzat de abuz in serviciu. Consider că și Livia Stanciu și  Kovesi trebuie să își ducă mandatul pentru că e scris în lege și sper ca același mod de gândire să fie și pentru un primar. La fel trebuie tratat și un primar care este acuzat de abuz în serviciu”, a precizat fostul lider de la Cotroceni.

Referitor la afirmațiile avocatului Adrian Toni Neacșu la adresa justiție,  Traian Băsescu susține că fostul membru al CSM ”minte cu nerușinare”.

”Am avut un volum enorm de sesizări de la CSM legate de cum au fost scrise codurile. Ori de câte ori CSM vedea că nu a fost consultat, reacționa. Cred că domnul Neacșu face confuzii formidabile.

Relația dintre CSM și președinție este o relație instituțională. Cum poate domnul Neacșu care a fost în CSM să facă din colaborarea președinție-CSM o chestiune ilegală? Slavă Domnului că un om ca Neacșu nu mai este în CSM.

(…) Eu cred că și la faptele de corupție, sunt fapte și fapte, dacă vorbim de un flagrant cum să nu îl arestezi? Dacă ne referim la denunțuri sau delațiuni pentru fapte petrecute acum 5 ani, 6 ani asrestarea înseamnă: te bag până recunoști. Eu nu sunt de acord cu modificarea codurilor. Avem nevoie de 1, 2, 3 ani de funcționare a acestor coduri să vedem pe fond ce trebuie revizuit. Ce este esențial este ca judecătorul să fie independent pentru că nu este în regulă ce s-a întâmplat o bună perioadă de la începutul anului, ceea ce nu s-a întâmplat la nivelul acesta în mandatul meu: se scot declarații din dosare, se dau la presă, încât cel care se duce în fața judecătorului nu mai are nicio șansă”, a declarat Băsescu la sediul PMP.

1 comentariu la “Băsescu reacționează la solicitările de demisie a Liviei Stanciu și a lui Kovesi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *