Băsescu reamintește critica lui Geoană privind Marea Neagră, în contrast cu declarațiile recente despre securitate

Sursa foto: Inquam Photos / Elena Covalenco
Traian Băsescu aduce aminte de un episod în care acesta susține ca Marea Neagră să nu rămână un „lac rusesc”, ci să fie internaționalizată, la care candidatul la președenție Mircea Geoană adaugă că a fost o greșeală de politică externă. Motivul pentru care aduce aminte de acest fapt este în contextul declarației candidatului cum că şi-a dedicat viaţa securităţii la Marea Neagră.
„Cel puţin eu îmi amintesc.
Nu ştiu dacă şi Mircea Geoană, care susţine în presa de azi, că şi-a dedicat viaţa securităţii la Marea Neagră. Păi să vedem!
La 17.09.2005, în cadrul vizitei efectuate în SUA, în cadrul unei conferinţe susţinută în aula Universităţii Stanfort am făcut următoarea declaraţie referitoare la securitatea la Marea Neagră:
”Susţin internaţionalizarea Mării Negre, dar această variantă nu este acceptată de Rusia. Marea Neagră nu trebuie să rămână un LAC RUSESC”.
Reacţie promptă a domnului Mircea Geoană în presa internă:
“Preşedintele a greşit când a spus că Marea Neagră este un LAC RUSESC. Prin această afirmaţie, şeful statului a adus un afront atât Rusiei, cât şi statelor membre NATO. Aceasta reprezintă, pentru mine, una din cele mai grosolane erori de politică externă pe care le-am văzut în ultima perioadă. (…)”(Mircea Geoană, PSD/ “Naţional TV”, “Mediafax”, “Curierul naţional”);”, a transmis fostul președinte al țării.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: