Skip to content
Politică

Băsescu respinge legea care menţine criteriul demografic pentru înfiinţarea farmaciilor

Președintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea unei modificări aduse în Legea farmaciei, conform căreia se menține criteriul demografic pentru înființarea farmaciilor din mediul urban.

Șeful statului a semnat marți cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008. Acesta este de părere că această menținere poate constitui o piedică în calea competivității pieței.

" "
" "

„Cunoscând regulile concurenţiale, menţinerea criteriului demografic pentru înfiinţarea farmaciilor din mediul urban poate constitui o piedică asupra competitivităţii pieţei, accesul agenţilor economici fiind, astfel, limitat. Drept urmare, o asemenea reglementare a accesului pe piaţă poate avea consecinţe asupra mediului concurenţial, implicit şi asupra consumatorilor. De aceea, consider oportun ca menţinerea acestui criteriu demografic să fie prevăzută pentru o perioadă de 6 – 9 luni, respectiv până cel mult la data de 30 septembrie 2015. De asemenea, solicit să ţineţi cont de faptul că, prin punctul său de vedere, cu nr. 12120/8.10.2014, Consiliul Concurenţei a transmis observaţiile sale asupra legii supuse promulgării. În acest sens, vă transmit, în copie, punctul de vedere primit de la Consiliul Concurenţei” , a declarat președintele Traian Băsescu.

" "

1 comentariu la “Băsescu respinge legea care menţine criteriul demografic pentru înfiinţarea farmaciilor

  1. Asta nu a priceput niciodata ca Parlamentul, bun sau rau, cum e el, e ales de acest popor in proportie de 100%, nu de 50,3% cum a fost ales el in 2009. Acest popor care pe el l-a trimis acasa inca de acum doi ani. Acum inteleg de ce au fost emise atatea Ordonante. Pentru ca betivul asta respinge tot, cu motiv sau fara. Asa cum vrea muschiul lui. Cred ca nici caderea lui Ceausescu nu am asteptat-o mai mult decat plecarea astuia. La fel ca raposatul enuntat mai sus, si asta se pricepe la tot. La economie, la sanatate, la politica externa, la invatamant, la justitie, la istorie. Cat se pricepe, se vede chiar din educatia data copiilor lui. O analfabeta si o profitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *