Skip to content
Politică

Băsescu respinge legea privind scutirile de la impozit în cazul parcurilor industriale

Președintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea unei legi care prevede scutiri pentru administratorul și rezidenții parcului industrial de la plata impozitului la bugetul de stat, de la data de 1 ianuarie 2005, pentru unele construcții. Șeful statului este de părere că reglementarea este inoportună.

Legea are ca obiect completarea Art. 20 alin. (1) din Legea 186/2013 privind construirea și funcționarea parcurilor indistruiale, în sensul scutirii administratorului și a rezidenților parcului industrial de plata impozitului datorat bugetului de stat, pentru construcțiile prevăzute în Grupa 1 din Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.2. 130/2014

„Învederez faptul că o asemenea scutire de la plata impozitului pe construcţii are implicaţii asupra bugetului de stat, determinând diminuarea veniturilor bugetare. Drept mare, din punct de vedere economic, această reglementare legislativă nu este oportună”, a afirmat Traian Băsescu în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *