Skip to content
Politică

Băsescu revine în forță și face dezvăluiri cutremurătoare despre plecarea lui Omar Hayssam din țară

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut, vineri seară, dezvăluiri cutremurătoare despre Omar Hayssam, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1 TV.

În ceea ce privește mesajul postat, vineri, de fostul președinte pe pagina de socializare în care a acuzat faptul că președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta nu acționează în cazul cetățeanului român răpit în Burkina Faso, fostul șef de stat a reiterat faptul că „statul trebuie să acționeze dacă e stat pe picioarele lui”.

Citește și: Băsescu îi „trage de urechi” pe Ponta și Iohannis: „Treziți-vă!” Motivul supărării fostului președinte

„Eu va spun analiza mea pe acest caz. Nu m-am ocupat azi de el, azi cu totul altul a fost mesajul (n.r. – transmis de Traian Băsescu pe Facebook), acela ca institutiile statului nu au fost mobilizate in rapirea unui cetatean roman, mi se pare un act de agresiune la adresa statului roman. Statul trebuie sa actioneze daca e stat pe picioarele lui. Faptul ca in postarea mea fac trimitere directa la rapirea jurnalistilor din Irak, stiu foarte bine ce spun. (…) Trebuie sa fie cineva care sa-si asume toata operatiunea din partea statului.

Trebuie sa stiti un lucru care m-a framantat in toata perioada pana la terminarea mandatului. Cum a reusit sa fuga Omar Hayssam din tara? Care a fost mecansmul? Pentru ca partea de la Constanta pana in Siria e cunoscuta, a fost in instanta, s-a judecat. Problema e cu sprijinul cui a ajuns pana la Constanta. Am intrebat tot timpul: mai fratilor,  avem o inregistrare cu operatia de cancer la pancreas in penitenciarul de la Jilava? Doctorul l-a operat pe Omar de cancer si a fost recuperat si e sanatos tun. Deci, am intrebat vreo mostra s-a prelevat din ce i-a taiat acolo, la pancreas? O inregistrare exista? Nu exista domnul presedinte. Pentru mine a fost tot timpul un mister, atunci am cerut si demisia procurorului general, si directorului SIE si directorului SRI, pentru ca mi s-a parut inadmisibil. Pot accesa ideea ca nu e in regula sa iti moara un detinut in penitenciar. Dar asta s-a dovedit a fi sanatos tun. Ani de zile cat l-au supravgheat structurile noatre de securitate n-a dat niciodata semne de boala omul asta. Acum, ca se incearca a se impinge lucrurile, e la moda”, a declarat Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *