Skip to content
Politică

Băsescu, revoltat de moartea lui Adamescu: L-au ucis procurorii şi judecătorii!

www.stirimondene.eu

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu s-a arătat revoltat marţi seară de moartea omului de afaceri Dan Adamescu, susţinând că „l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept”.

Într-o postare de pe Facebook, Băsescu a vorbit în termeni duri despre încălcarea drepturilor omului în cazul Adamescu – mai exact, despre „înverşunarea” procurorilor DNA în a cere menţinerea afaceristului în spatele gratiilor (în pofida actelor care atestau starea precară de sănătate a acestuia) şi despre judecătorii „obedienţi şi înspăimântaţi de presiunea procurorului DNA”.

Redăm mai jos statusul integral, în care preşedintele PMP vorbeşte şi despre relaţia lui cu Dan Adamescu:

„Voi chiar nu răspundeți de nimic?
Moartea lui Adamescu, om condamnat la patru ani de închisoare, deci nu condamnat la moarte.
Datorită stării de sănătate avocaţii domnului Adamescu au cerut în mod repetat instanţelor, eliberarea condiţionată a milionarului. Avea acest drept din cauza stării de sănătate.
Procurorii DNA au avut în mână toate actele medicale ale omului, acte care demonstrau o situaţie critică a sănătăţii. Cu toate acestea, au cerut cu înverşunare menţinerea stării de încarcerare. Mai mult, starea de sănătate i-a fost agravată de boli contactate în penitenciar.
Judecătorii, şi ei, cu actele medicale în mână, dar obedienţi şi înspăimântaţi de presiunea procurorului DNA, au menţinut starea de încarcerare a unui om slăbit de boală până la epuizare.
Acest om a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept.
Oare ştim câte zeci/sute de oameni simpli, necunoscuti dar bolnavi, mor anual în penitenciare din cauza dispreţului pentru viaţa deţinuţilor al procurorilor şI judecătorilor? Ei sunt oameni simpli, nu sunt milionari ca Adamescu şi mor neştiuţi de nimeni.
Aştept să fiu acuzat de CSM pentru afectarea independenţei justiţiei.
Sau poate Inspecţia CSM va ancheta deciziile judecătorilor în astfel de cazuri? Nu cred.
PS- Pentru că „România Liberă” nu m-a atacat consecvent în cele două mandate, ba de multe ori m-a susţinut, mafia din presă spune “Adamescu, miliardarul lui Băsescu“. O mare minciună. Poate am fost în acelaşi timp în acelaşi salon la diverse recepţii. Cu domnul Adamescu am discutat însă o singură dată la Cotroceni, când am discutat şi cu alte societăţi de asigurare. Voiam să aflu care este potenţialul societăţilor româneşti de a face asigurări private de sănătate. Recunosc, nu m-a convins că asigurările private de sănătate pot fi făcute numai de asiguratori români, atâta timp cât aveau uriaşe întârzieri la plata asigurărilor auto CASCO şi RCA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *