Băsescu: „România NU crede că Ucraina e invadată”

Președintele Traian Băsescu a declarat că poziția România față de situația din Ucraina este că țara noastră nu apreciază că Ucraina ar fi invadată, Băsescu arătând că o invadare presupune mult mai multe acțiuni, decât aceea petrecută astăzi la granița țării noastre.

„România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie (..) Nu suntem în fața unei invazii.Ce se petrece în estul Ucrainei e o escaladare semnificativă a sprijinului pe care Rusia îl acodă separatiștilor”, a declarat Băsescu.

Acesta a vorbit și despre reuniunea de urgență de la Cotroceni.

„În baza informațiilor pe care le-am avut între orele 17:00 și 18:00, putem aprecia ca urmare a escaladării introducerii de tehnică militară și specialiști practic se produce o debalansare a raporturilor de forțe în favoarea separatiștilor ceea ce va duce la stoparea ofensivei armatei ucrainiene dacă statul ucrainian nu ia măsuri de menținere a capcității de luptă față de separatiști. Evaluarea noastră e că în momentul de față armata Ucrainei se află în dificultate pe frontul de luptă din Ucraina de Est și că mijloace suplimentare sunt necesare, mijloace tehnice, militare suplimentare”, a spus Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a declarat că România va face tot ce este legal pentru a spriini Ucraina.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: