Skip to content
Politică

Băsescu rupe tăcerea în scandalul Antenelor. Fostul președinte denunță o posibilă înțelegere secretă între Iohannis și Voiculescu

Fostul președinte Traian Băsescu a fost prezent, duminică seară, în platourile România TV, într-o emisiune moderată de jurnalista Simona Gheorghe.

Băsescu a oferit replici dure în emisiunea TV pentru mogulul media Dan Voiculescu, în contextul scandalului televiziunilor trustului Intact, somate de ANAF în această săptămână să evacueze forțat sediile.

Ulterior, ANAF a anuntat, dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii Antena TV Group SA, ca va incepe procedurile pentru scoaterea la licitatie a bunurilor confiscate in urma sentintei pronuntate in cadrul procesului ICA – Dan Voiculescu.

Băsescu a vorbit și despre amestescul lui Klaus Iohannis în scandalul Antenelor, după ce zilele trecute, actualul președinte a criticat acțiunea ANAF față de televiziunile respective etichetând-o drept „heirupistă”. Potrivit lui Traian Băsescu, Iohannis ar fi avut o înțelegere secretă cu Antena 3:

„Miza este una singura. Sa nu fii tocat de Antene. De asta si slugarnicia la Senat. Oamenii politici care stiau foarte bine o hotarare judecatoreasca nu stia cum sa acuze mai tare aplicarea legii. Dincolo presedintele Iohannia cred ca la el a fost mai multe componente. In primul rand a fost componenta Mihalache. Ne aducem aminte ca a fost Mihalache cu Gadea in Germania, in SUA. S-a vrut realizarea unei fratii asa intre Palatul Cortoceni si Antene. Un al 2-lea element a fost propria situatie a lui Iohannis. Si dansul e in situatia in care poate fi executat pt ca are o hotarare definitiva pentru una din imobilele din Sibiu. Domnul Iohannis daca e nemultumit de o hotarare judecătorească fie ea si definitivă, cauta cale de atac. Al 3-lea element, teama de Voiculescu.”

Potrivit lui Traian Băsescu, ar exista o teamă de a intra în malaxorul Antenelor care poate „toca” iremediabil imaginea unor politicieni, Iohannis nefiind gata pentru astfel de :

„Teama este de trustul media pe care il controleaza, ca si politica a trustului. Cand  se pune cap-compas pe o persoana publica pana cand nu il distrug pe el si pe familia lui nu se lasa. La mine vad ca de 10 ani nu reusesc si ii vad insistenti. Problema domnului Iohannis nu e pregatit pentru un astfel de tratament. Sa nu te temi de vorbe, fie ele si rele. Ca si comandant de nave am trecut prin foc, zone de razboi, prin furtune…Dumneavostră credeti ca daca discutam, aveti si profesori aici, credeti ca este vreunul din ei care azi ma bate la trigonometrie sferica? Era painea mea, cu asta traiam. Eu pot sa explic de ce o nava din otel nu se scufunda. Nu stiu daca el poate.”

Băsescu a întărit și opinia sa mai veche potrivit căreia Iohannis ar fi dirijat din spate de Dan Voiculescu (mai ales că fostul președinte l-a numit pe Klaus Iohannis „premierul de la Grivco”). În acest sens, Băsescu a arătat în emisiune și o caricatură cu Voiculescu și Iohannis:

„Cred ca asta a fost comportament, de supus. Vreti sa va uitati pe Facebookul meu? Poza este realizata de un domn de la Timisoara. Dansul face caricaturi de mare succes. A fost o gluma. E Voiculescu care are o papusa care ar semana cu cineva, parca e domnul Iohannis. Sa nu se lase papusarit de Voiculescu, asta este mesajul.”

Băsescu a dezvăluit că a negociat cu Voiculescu în trecut: „Am fost la Grivco, cred că are dreptate, cu Stolojan, sa negociem…daca va aduceti aminte pe vremea aceea se efectuau contracte de publicitate pentru campania electorala. Am discutat nu numai cu el, si cu actualul director al B1. Nu ne-am inteles la bani, preturile pe care le cereau erau cam mari. Un om aflat in situatia lui poate si intra in accese de furie, scrie ce ar dori. ”

Referitor la conflictul deschis pe care îl are cu Voiculescu, Traian Băsescu a declarat: „Eu nu am avut un conflict cu Voiculescu. Firul cred ca s-a rupt in 2006 cand a inteles ca nu poate manipula numiri prin justitie. El vroia sa fie consultat sa se ia aprobari de la el. Sigur ca a primit un dos de palma peste gurita…Avea alte metode. Isi avea oameni in guvern, oameni peste tot. Furia lui a fost legata de reticenta mea de a-i pune oameni pe undeva si Monica Macovei. Macovei i s-a parut intotdeauna prea mica. Va dau cuvantul de onoare ca niciodata n-am avut intentia sa ma bat cu el. Am avut bataliile la referendum. El ma ataca in fiecare seara. Asta e un om care si-a turnat rudele. Ma uitam cu salariatii lui, le-a imprmutat bani ca sa-i aiba la chei.”

Răspunzând întrebării dacă acest scandal il costa mult pe Klaus Iohannis, Băsescu a declarat: „Cred ca poate recupera, nu e unul capital. Poate prin fapte sa demonstreze ca nu gandeste la fel ca cei de la Antena 3.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *