Skip to content
Politică

Băsescu scapă de un dosar penal, după ce Firea a făcut un pas înapoi

radioconstanta.ro

Traian Băsescu, fostul președinte al României, scapă de un dosar penal, în care era acuzat de șantaj, după ce Gabriel Firea, primarul Capitalei, și-a retras plângerea.

Firea a precizat că au trecut aproape doi ani de când a depus această plângere și dorea un verdict mult mai repede, transmite hotnews.ro.

„Nu a fost o decizie simpla. M-am sfatuit cu avocatul, cu familia mea, m-am sfatuit si cu foarte multi bucuresteni pentru ca eu fac teren, merg in cartiere si i-am intrebat ce parere au despre acest dosar. Cei mai multi bucuresteni, la fel ca si mine, dar si oameni din alte judete, romani, imi spun ca ar fi dorit cu totii, ca si mine, un verdict ceva mai aproape de momentul in care s-a produs acea situatie. (…) Nu vreau sa fac niciun fel de catalogare, am o responsabilitate publica, sunt primarul general al Capitalei si nu as vrea sa dau semnale intr-un sens sau altul. Dar, personal, pot sa spun ca acel moment a fost inceputul analizei interioare daca nu cumva ar fi mai bine ca eu sa fac pasul lateral si sa imi retrag plangerea”, a spus Gabriela Firea.

Conflictul dintre cei doi a izbucnit după ce fostul președinte a avertizat-o pe Firea că „este o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”: „Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus Basescu.

1 comentariu la “Băsescu scapă de un dosar penal, după ce Firea a făcut un pas înapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *