Skip to content
Politică

Băsescu, scenariu devastator pentru Iohannis. Ce se va întâmpla cu prezidențiabilul ACL dacă câștiga alegerile și este declarat incompatibil

Șeful Statului, Traian Băsescu, a făcut duminică, la ieșirea din restaurantul unde a luat masa cu Elena Udrea și Emil Boc, o serie de declarații legate de situația juridică a lui Klaus Iohannis privind procesul pe care acesta îl are cu ANI.

”Dosarul dlui Iohannis legat de incompatibilitate se află la ICCJ de anul trecut…nimeni nu este îndreptăţit să judece termenele, şi totuşi dacă privim la situaţia reală, ar fi fost 3 alternative:

Să se judece înainte de depunerea candidaturilor…ar fi fost cea mai corectă dpdv al sănătăţii competiţiei

A doua ar fi fost să se judece înainte de a se băga voturile în urnă…mai puţin rea dacă s-ar judeca după ce se bagă voturile în urnă

Din punct de vedere politic nu putem spune decât că justiţia va avea o decizie majoră cu privire la alegeri, ceea ce este nepermis…poporul alege, nu justiţia”, a explicat Băsescu.

” La masă nu facem planuri, recunosc că am discutat cu privire la situația dificilă a lui Iohannis. Este o incompatibilitate. (…) Justiția va avea un cuvânt de spus în această campanie. Poporul trebuie să aleagă, nu justiția. Singurul lucru pe care îl putem face este să comentăm o realitate. Nu am avut o situație în care să fie judecată înainte de depunerea candidaturii. Are dosarul de incompatibiltiate din 2013, putea să ceară să fie judecat înainte de a a-și depune candidatura. Moralitatea era dacă cerea domnia sa înainte de a-și depune candidatura să fie judecat, dar acum poveștile cu moralitate e ca atunci când vorbești de cele 6-7 case”, a mai precizat Traian Băsescu.

Cu privire la ce se poate întâmpla dacă Iohannis este declarat incompatibil, dar câștigă totuși alegerile prezidențiale, Băsescu a răspuns extrem de ferm: ”Trebuie să abandoneze imediat mandatul. Nici Victor Ponta, nici Klaus Iohannis, nu sunt oameni care să garanteze progresul României dacă ajung președinți. Pe mine nu mă interesează niciunul dintre cei doi, sunt amândoi imorali.”

De precizat este faptul că la întrebările jurnaliștilor referitoare la pe cine va susține în turul II, între Iohannis și Ponta, Băsescu a refuzat să precizeze, invocând în repetate rânduri ”Stai să vedem până acolo.”

În schimb, Băsescu a lăudat-o din nou pe Elena Udrea, precizând că este cel mai onest candidat.

”Elena Udrea are o șansă. În orice caz, este cel mai onest candidat”, a punctat Băsescu.

5 comentarii la “Băsescu, scenariu devastator pentru Iohannis. Ce se va întâmpla cu prezidențiabilul ACL dacă câștiga alegerile și este declarat incompatibil

  1. Domnul Basescu, stim ca doriti sa castige alegerile prezidentiale doamna Udrea si sa duce mai departe planul diabolic de acum 10 ani, doar ca o sa vi se infunde cat de curand! Romanilor li s-a luat de promisiuni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *