Skip to content
Politică

Băsescu, scenariu inedit: Unirea cu Moldova trebuie negociată cu Rusia

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că sunt foarte multe argumente pentru începerea unor discuţii cu Moscova în privinţa Unirii României cu Republica Moldova.

„Aceste abordări în discuţia cu Moscova, spre exemplu, trebuie să pornească exact de la ceea ce face şi spune Moscova. A ocupat Abhazia şi Osetia, în Georgia, spunând că apără cetăţenii georgieni de limbă rusă. Asta a fost justificarea lui Putin, că oriunde în lumea asta vor fi majorităţi pe bucăţele de teritorii, vorbitoare de limba rusă, Mama Rusia îşi asumă să aibă grijă de ei şi să îi protejeze. Pe o asemenea teorie, România este îndreptăţită să discute cu Moscova, faptul că în Republica Moldova trăieşte o minoritate românească şi de pe acest postament pot pleca discuţiile”, a spus Traian Băsescu, potrivit adevarul.ro.

Liderul PMP recunoaşte că discuţiile cu Moscova vor dura mult, „dar probabil se vor suprapune cu timpul în care în Republica Moldova se va ajunge la o majoritate care să dorească Unirea”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *