Skip to content
Politică

Băsescu, sceptic faţă de Grindeanu: Nu l-aş numi!

jurnalistii.ro

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu s-a arătat sceptic faţă de Sorin Grindeanu, a doua propunere a PSD pentru premierat.

Traian Băsescu a comentat în direct pentru B1TV anunțul nominalizării lui Sorin Grindeanu ca premier din partea coaliției PSD-ALDE. Fostul președinte i-a cerut lui Klaus Iohannis să nu accepte această numire menționând anumite legături pe care le-ar avea Sorin Grindeanu cu structurile de securitate.

„O să fiu foarte sincer, deși pare Gică Contră. Nu l-aș numi! Domnul Grideanu a fost susținut de PMP la Timiș. Mi s-a părut un loc potrivit, dar de la Consiliul Județean Timiș în fruntea guvernului e o cale lungă și eu apreciez foarte mult faptul că dânsul este matematician și informatician, dar în momentul de față România are o mare problemă: în ce măsură structurile de securitate controlează decizia politică. Or, faptul că domnul Grideanu a fost membru în comisia de control al serviciilor secrete, a fost elev la Academia Națională de Informații. Mi se pare că este nepotrivită această numire, iar responsabilitatea aici nu este a lui Dragnea. Responsabilitatea este a președintelui să spună ce tip de stat vrea, un stat de dubii legat de controlul structurilor de securitate asupra politicului sau un stat asupra căruia să nu existe aceste dubii. 

Este un moment în care toată presa, mare parte din populație, este convinsă că în țara asta conduce altcineva decât politicienii. În locul președintelui Iohannis aș fi extrem de exigent cu numirea premierului, și cu  desemnarea decretelor pentru toți miniștrii. Avem nevoie de un moment 0 în care să avem convingerea că politiciul nu este controlat nici de DNA nici de servicii. Ne-a ajuns guvernul Ponta, cu Ponta și toată istoria lui, ne-au ajuns destule”, a afirmat preşedintele PMP.

1 comentariu la “Băsescu, sceptic faţă de Grindeanu: Nu l-aş numi!

  1. DU-TE SI CRESTETI NEPOTII. AJUNGE CAT RAU A-I FACUT ACESTEI TARI. NUMAI DEZBINARE SI URA AI SEMANAT. CHIAR ESTI CHIOR, NU VEZI URMARILE PRESEDENTIEI TALE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *