Skip to content
Politică

Băsescu se dezlănţuie împotriva Olguţei Vasilescu: A devenit erou al Craiovei!

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu se dezlănţuie împotriva primarului PSD al municipiului Craiova, în contextul dosarului penal în care Lia Olguţa Vasilescu este anchetată de către DNA.

Şeful PMP a scris, marţi, pe Facebook, un status în care îi critică, deopotrivă, pe edilul craiovean (fiindcă a făcut publice părţi din dosarul aflat în stadiul de cameră preliminară), precum şi Direcţia Naţională Anticorupţie (pentru părţile incriminatoare din dosare scurse, selectiv, în presă).

În acest context, Traian Băsescu ia în calcul posibilitatea ca Olguţa Vasilescu, prezentând părţi din dosar, să fi fost „în legitimă apărare”.

Redăm mai jos mesajul complet al preşedintelui PMP:

„Pe bună dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu. De ce? În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean.
Şi ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1.
Putem fi toţi de acord că acţiunea Olguţei este cel puţin incorectă, dacă nu ilegală.
Şi, totuşi, cei care au generat judecarea de către popor a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, “uitând” de dreptul fundamental la o anchetă şi la un proces corecte.
Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA pentru incalcarea dreptului la aparare ?
Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovați judecătorii.
Cu toate aceastea, consider că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olgutei Vasilescu, pur simplu pentru că a încălcat legea.
Sau poate Olguţa Vasilescu o fi în legitimă apărare? Doar un judecător ne poate spune credibil. Şi ne-o va spune azi

1 comentariu la “Băsescu se dezlănţuie împotriva Olguţei Vasilescu: A devenit erou al Craiovei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *