Skip to content
" "
Politică

Băsescu și Firea au căzut la pace

Traian Băsescu şi Gabriela Firea au semnat un contract de mediere, după ce fostul șef al statului a apelat la un mediator pentru stingerea conflictului dintre cei doi. Firea l-a acuzat de şantaj pe Băsescu, însă procurorii de la Parchetul General au schimbat încadrarea faptei, fostul preşedinte fiind acuzat de ameninţare.

Traian Băsescu a anunţat, încă din septembrie, că intenţionează să deschidă o procedură de mediere în conflictul cu senatorul PSD. Gabriela Firea a decis, în urma discuţiilor cu mediatorul, să accepte semnarea contractului de mediere.

" "

Este un curs normal al unei proceduri penale. Nu s-a înţeles doamna Firea cu inculpatul Traian Băsescu. Inculpatul Traian Băsescu a solicitat o mediere în această situaţie, doamna Firea a semnat contractul de mediere care deschide aceste proceduri.

Doamna Firea aşteaptă să vadă poziţia lui Traian Băsescu în vederea soluţionării acestui litigiu. În procedura de mediere, fiecare dintre părţi işi expune pretenţiile, urmând să se ajungă sau să nu se ajungă la un consens„, a declarat avocatul Lucian Bolcaş, potrivit romaniatv.net.

Dacă cei doi cad la pace, dosarul de ameninţare s-ar putea închide de cei de la Parchetul General.

Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj.

Amintim că scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele„, a spus Băsescu.

" "

1 comentariu la “Băsescu și Firea au căzut la pace

  1. O veste buna MAMICUTA Gabi are de crescut un copilas DACA mami bate campi si micutul sufere de stres si nu mananca lapticul otravit cu venin de scorpie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *