Băsescu și Ponta, mesaje de Ziua Limbii Române

Politicienii se întrec în mesaje transmise cetățenilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române. Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au fost primii care au i-au felicitat pe vorbitorii de limbă română, marcând sărbătoarea.

Administrația Prezidențială a făcut public, în această dimineață, mesajul Președintelui. „Sărbătorim astăzi unul dintre simbolurile fundamentale ale unității noastre naționale: limba română. Avem o tradiție spirituală care dovedește, mai ales prin limba română, că aparținem unui spațiu de civilizație europeană și sunt convins că, atât timp cât vom fi capabili să transmitem de la o generația la alta bogăția limbii române și valorile care i-au consfințit perenitatea în cultura europeană și universală, putem să fim mândri de identitatea noastră și de contribuția pe care o putem avea împreună la viitorul marii familii europene.” , a transmis Traian Băsescu.

Președintele a dorit să le mulțumească românilor din țară și mai ales celor aflați în afara granițelor care fac eforturi pentru a vorbi limba maternă și pentru a păstra tradiția și obiceiurile de acasă. Nu este ușor, și, de cele mai multe ori, păstrarea și cultivarea limbii materne sunt rodul unor eforturi pe care le apreciez în mod deosebit. De asemenea, doresc să îi felicit pe cei care fac din limba română subiectul unor performanțe culturale prin care întreaga țară și poporul român devin cunoscute întregii lumi”.

La mulți ani tuturor românilor și tuturor celor care vorbesc limba română!”, a conchis Președintele Traian Băsescu.

La rândul său, Prim-ministrul Victor Ponta i-a felicitat și el pe vorbitorii de limba română, printr-o postare pe pagina personală a unui site de socializare: Astazi sarbatorim Ziua Limbii Romane! La multi ani tuturor romanilor din tara, din Republica Moldova si din toata lumea! Limba romana este limba unei frumoase culturi, in care au scris personalitati care au imbogatit patrimoniul Europei si al lumii. Prin sarbatoarea de astazi nu ne izolam nicidecum intr-o valoare autarhica, ci ne afirmam mandria de a fi romani si europeni!”, a transmis Victor Ponta.

Acesta a mai adăugat: cel mai frumos mod in care putem sarbatori limba romana este sa o respectam si sa o vorbim corect!”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL