Skip to content
" "
Politică

Băsescu, somație către Ponta și Iohannis: „Sunt convins că merită încercat”

" "

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a postat marți un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care face un apel la responsabilitate. Băsescu a lansat și o somație către Premierul Victor Ponta și către actualul Președinte, Klaus Iohannis,  să încerce să salveze o parte din fondurile alocate de Uniunea Europeană, considerând că „merită încercat”.

Traian Băsescu anunță că România riscă să piardă de la UE 7,5 miliarde de euro dacă se va face „un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti.”

" "

„Responsabilitate

7,5 miliarde euro din banii europeni alocaţi României de Uniunea Europeană se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de rîuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor etc.
În timp ce se lăuda cu îmbunătăţirea absorbţiei şi tăia panglici pe seama contractelor semnate în timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reuşit să semneze niciun contract semnificativ prin care să utilizeze banii alocaţi României. Dacă în cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi început tot atîtea proiecte cîte s-au demarat în timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu am mai fi pierdut aceşti 7,5 miliarde de euro.
Eu cred că încă se mai poate salva ceva din pierdere cu condiţia să ştim ce avem de făcut şi argumentat în relaţia cu Comisia Europeană şi, mai ales, să facem un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti.
Actualul preşedinte al Comisiei Europene este un susţinător consecvent al României şi cu siguranţă ne va ajuta la limita maxim favorabilă de valorificare a reglementărilor europene.
Ponta ca PM şi Iohannis ca reprezentant al României în Consiliul European trebuie să-şi asume acest efort, dar nu începînd de mîine, ci de azi. Eu sunt convins că merită încercat.”, a postat Băsescu pe Facebook.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *