Skip to content
Politică

Băsescu susține că a vorbit cu Udrea după condamnare: Cred că are calea revizurii

paginadepolitica.ro

Fostul președinte al României Traian Băsescu susține că a vorbit cu ex-ministrul Turismului Elena Udrea după condamnarea acesteia din dosarul Gala Bute.

Șeful PMP a declarat marţi la Parlament că Elena Udrea n-a primit nicio geantă cu bani şi nu a săvârşit niciun abuz în serviciu, deoarece semnătura ei nu apare pe niciun document de achiziţii. Fostul șef de stat o sfătuieşte pe Udrea să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei, adăugând că a vorbit cu ea la telefon imediat după aflarea sentinţei, iar starea ei nu este bună, informează News.ro.

CITIȚI ȘI: UPDATE Gala Bute, la final. Udrea, 6 ani de închisoare cu EXECUTARE

„Femeia asta n-a primit geanta cu bani şi nici n-a făcut un abuz în serviciu, atât timp cât n-are o semnătură pe un document de achiziţii sau ceva. Cred că are calea revizurii. Să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei. (…) Cred că are calea revizurii”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a amintit că decizia privind finanţarea în cazul Gala Bute a fost luată de Guvern.

„A fost o hotărâre a Guvernului. Îmi pare rău. Și eu am vrut să se facă Gala Bute. (…) A avut avizul ministrului Justiţiei. Cred că este calea revizurii”, a explicat liderul PMP.

De asemenea, întrebat dacă îi recomandă să se întoarcă în ţară, președintele Partidului Mișcarea Populară a răspuns: „Îi recomand să se apere. Ce va face decide ea”.

Fostul şef al statului a spus că a vorbit la telefon cu Elena Udrea după aflarea sentinţei, iar starea acesteia nu este bună: „Nu e bună – ştiu asta de la fratele meu când a fost condamnat”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *