Skip to content
Politică

Băsescu trage semnalul de alarmă în chestiunea imigranților: „În fiecare an va trebui să primim tot atât!”

" "

Fostul președinte Traian Basescu a intrat, miercuri seară, în legătură telefonică directă la postul B1Tv în emisiunea moderată de Mălin Bot. Traian Băsescu a dat replica acuzelor grave aduse de Antena 3, marti seară în emisiunea lui Mihai Gâdea, care a prezentat mai multe documente potrivit cărora fostul șef al statului ar fi fost colaborator al Securității.

Totodată, Băsescu a adus și mai multe opinii personale referitoare la faptul că România a fost forțară să primească cotele obligatorii de refugiați. Potrivit fostului președinte, acest lucru se datorează și faptului că președintele Klaus Iohannis

" "
" "

„Sunt 6300 dupa toate calculele, sunt 4800 in plus fata de cota initial acceptata de Romania care a acceptat cotele fixe dupa socotelile din mai nerealizand sau poate din lipsa de experienta ca trebuie sa votam ceva. (…) Ambasadorul Motoc nu mai este la Bruxelles. (…) Este doar inceputul. Eu daca as fi in locul guvernantilor m-as adresa Curtii Europene de Justitie pentru ca ce s-a intamplat incalca tratatul. (…) Este incalcat si tratatul consolidat al UE este incalcat si tratatul nostru de aderare. Mai mult decat si atat, este incalcata si Constitutia, articolul 3 alineatul 4. (…) As face imedit actiune la Curtea Europeană de Justitie plecand de la argumentul ca nu am nicio vina. (…) Si doi, argumentul suprem este in Constitutia noastra. As face aceasta actiune pentru ca vor veni multi altii.”

Care va fi pozitia lui Klaus Iohannis la Consiliul Europen in fata cererilor pe care i le va pune in fata: „Astazi la Consiliul European nu se mai discuta deloc despre cote. Se va incepe o discutie despre strategia legata de migratie (…) este cu totul altceva. Deci cotele nu se mai discuta. Daca Romania paraseste si ultima baricada pe care se afla, adica o actiune la Curtea Europeana de Justitie, in fiecare an va trebui sa primim tot atat. Si  am vazut o chestie, cat de multumiti suntem ca primim 6000 de euro pe an de refugiat? (…) Si eu am raspuns la fericirea pe care o arata domnul Iohannis si premierul ca vom primi 6000 de euro. In fiecare an vom primi refugiati in cote si cel mai grav este…cultura lor extrem de inflexibila si inadaptabila si vor dezvolta propriile structuri in interiorul statelor noastre plus riscul terorist care este enorm. Daca din cei 6300 in total care revin Romaniei ai 5 jihadisti, ai rezolvat problema. Adica esti cu bombele pe langa metrou, langa gara. Cred ca vor face nu maine, poimaine. (…) Nu se compara cine vine din Orientul Mijlociu si din Africa cu musulmanii pe care ii avem in tara. Imi asum riscul sa spuna cine si ce vrea. (…) Sunt un mare risc de zdruncinare a societatilor, a ordinii sociale si un mare risc terorist aceste grupuri mari. Eu nu-i fac pe toti teroristi si daca din 1000 ai 2, e suficient. Cifrele corecte cam bat in jurul a 800 000, un milion anul acesta.”, a mai opinat fost presedinte Traian Basescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *