Skip to content
Politică

Băsescu, tranșant în presa străină: Cum poate deveni R.Moldova membră UE și NATO

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a dezvaluit intr-un interviu acordat unei publicatii straine, cum poate deveni Republica Moldova membra a UE și NATO.

Astfel, potrivit fostului sef de stat, reunificarea celor doua state romanesti este singura solutie pentru a atrage Moldova in Uniunea Europeana.

„Una din motivatiile pentru care nici astazi nu exista un angajament in a se discuta subiectul reunificarii celor doua state romanesti este lasitatea. Personal, cred ca acum este un moment bun pentru aceste discutii. Pana la urma, vorbim de o despartire ordonata de doi criminali, Stalin si Hitler, care a fost pusa in aplicare de ministrii lor de Externe, Ribbentrop si Molotov”, a declarat fostul presedinte roman.

„De ce n-avem curaj sa spunem ca nu mai vrem sa traim dupa modelul fixat de doi criminali? Raspunsul se gaseste exact in afirmatia mea: lasitatea. Dincolo de lasitate, cea mai mare parte a politicienilor moldoveni vor sa aiba tara lor. (Rade) E una din marile probleme pentru care ei resping sistematic discutarea problemei unirii. Eu am incercat sa lansez acest dialog la toate nivelurile, dar pe ei ii auzi intotdeauna cu acelasi argument al lui Ion Iliescu de la inceputul anilor ’90: ‘Nu-i momentul!'”, a spus Basescu pentru publicatia din Moldova, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *