Skip to content
Politică

Băsescu, un nou ATAC la Iohannis și la ACL

Președintele Traian Băsescu continuă să îl atace pe candidatul ACL, Klaus Iohannis. Întrebat cât de periculos este un verdict din partea instanței în dosarul de incompatibilitate a lui Iohannis după alegeri, șeful statului a precizat că era nevoie de o decizie înainte de prezidențiale.

”Eu am vorbit de nevoia unei decizii, indiferent de care este. Va rog sa ma credeti ca idela era ca aceasta decizie sa se dea inainte. Ideal era ca ACL sa analizeze foarte atent aceasta vulnerabilitate inainte de a face candidatura, ca aveau ce sa aleaga.(…) Din cate stiu Curtea de Apel Alba este singura Curte de Apel care a dat verdicte contrare pe aceasta lege fata de celelalte curti de apel. Eu am o problema uriasa cu PNL. Este partidul care m-a suspendat in 2007 impreuna cu PSD, in 2012 a fost sustinatorul suspendarii. Stim ca 2012 a dat Romania inapoi la credibilitate cu 10 ani. (…) Dincolo de calculul rece, politic, este o chestiune care tine si de personalitatea mea.

Eu am fost umilit de oamenii astia groaznic, eram presedinte si am fost trimis la un garaj.Si in 2012, si ostilitatea din 2009 de la alegeri – faptul ca nu s-a putut negocia nimic legat de influenta, de numiri in justitie la Inalta Curte, DNA, Parchetul General si DIICOT. Stiu si alte suparari. Până la mine erau obisnuiti sa se intelega partidele pe numir la SRI in judete. Nu am facut asa ceva. La ambasade am vrea sa ne numim si noi consulul nostru – nu am acceptat acest tip de negociere, si asta a suparat foarte tare partidele. Iar Iohannis a fost unul din exponentii acestor miscari impotriva statului de drept, iar acum are in spate PNL – un partid care a lovit statul de drept”, a spus Băsescu la Adevărul Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *