Skip to content
Politică

Băsescu, urmărit penal pentru fals în declarații, susține că nu se va prevala de imunitatea parlamentară: Dacă voi fi chemat la Parchet, mă voi duce

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a anunțat luni că nu se va prevala de imunitatea parlamentară și se va duce la audieri la Parchetul General, în cazul în care va fi chemat.

Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Imediat ce sunt chemat, mă voi duce”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai arătat că în acest moment caută un apartament în care să se mute, după ce RA-APPS a decis că trebuie să elibereze vila de protocol, în urma deciziei instanţei privind colaborarea cu Securitatea, scrie news.ro.

Caut apartament, asta fac. Nu m-am gândit ( la zonă, nr), trebuie să-mi şi convină financiar. Oferte sunt, trebuie să vedem, că trebuie şi mobilat. Am discutat cu soţia şi cu diverşi dezvoltatori. Maria e o o femeie decentă şi decenţă, atât”, a spus el, despre condiţiile pe care soţia sa le doreşte pentru noul apartament.

Grupul de Investigaţii Politice a anunţat, într-o postare, că pe 31 martie 2022, Parchetul General i-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020, dosarul declaraţiilor false de necolaborare cu Securitatea depuse de Traian Băsescu, „se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracţiunii de fals în declaraţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *