Skip to content
Politică

Băsescu vrea campanie decentă la locale, dar se plânge de violențele împotriva partidului său

Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că PMP va desfăşura o campanie decentă la alegerile locale din acest an şi a adăugat că incidentul petrecut la un sediu al formaţiunii din Sectorul 1 este unul violent pe care-l leagă oarecum de faptul că în aceeaşi zi instanţa de judecată a respins cererea de înregistrare ca partid a Mişcării Populare.

„Nu pot să nu leg cu incidentul de astăzi, care este un incident violent împotriva unui partid. Iar dacă adversarii noştri politici aşa cred că vor putea desfăşura o campanie, părerea mea este că se înşeală. PMP va avea o campanie decentă. Am văzut deja şi blocuri inscripţionate exact ca să stârnească enervarea cetăţenilor, blocuri inscripţionate cu: ‘votaţi Băsescu, votaţi PMP’ ! Asta arată că va fi o campanie murdară, dar o ducem. Deci, leg oarecum opoziţia unor instituţii de forţă a statului, pentru că Procuratura este o instituţie de forţă, la înregistrarea Mişcării Populare şi vedem şi forţa brutală manifestată în Pajura”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Despre respingerea de către CAB a cererii de înregistrare a MP, Băsescu a spus că „este prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forţa statului împotriva înregistrării unui partid”, anunţând că reprezentanţii formaţiunii pe care o conduce vor face o plângere la CEDO pe acest subiect.

Preşedintele executiv al Mişcării Populare, deputatul Eugen Tomac, a susţinut vineri seară că o întâlnire a sa în calitate de candidat la Primăria sectorului 1 cu membri şi simpatizanţi ai formaţiunii la un sediu situat în cartierul Pajura a fost deturnată ca scop de „diversioniştii de la PSD”, care au trimis la faţa locului peste 100 de agitatori, iar sediul a fost vandalizat.

Tomac a adăugat că sediul MP din Pajura a fost vandalizat, fiind sparte geamurile imediat după ce s-a anunţat că va fi deschis, şi că a depus o plângere la Poliţie şi, personal, a informat Ministerul de Interne pe acest subiect, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *