Skip to content
Politică

Băsiști achitați unul câte unul: întâi Blaga, apoi Pricop. Fiu de fost președinte, CONDAMNAT

cotidianul.ro

Toamna anului 2017 pare să le priască băsiștilor, care se văd achitați unul câte unul: întâi Vasile Blaga (luni), apoi Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu (miercuri).

CITIȚI ȘI: UPDATE Blaga, ACHITAT în primă instanță

Mai precis, Curtea de Apel București (CAB) a dispus achitarea avocatului Radu Pricop (soțul Ioanei Băsescu) pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații, transmite Agerpres.

În același dosar, Sergiu Lucinschi, fiul lui Petru Lucinschi (fost președinte al Republicii Moldova), a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării la infracțiunea de fals intelectual.

Instanța a dispus în cazul lui Sergiu Lucinschi un termen de supraveghere de 4 ani, el având obligația de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

De asemenea, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcției Educație Cultural — Sportivă și Îngrijiri Comunitare Voluntari.

În plus, judecătorii au decis ca Sergiu Lucinschi să-i plătească omului de afaceri Alexandru Horpoș (parte civilă) daune morale de 50.000 de euro și daune materiale de 13.755 de lei.

Hotărârea CAB nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *